Friss karfiol, sonka és reszelt sajt… mennyei ízek a sütőből, percek alatt!
Hozzávalók:
- 1 egész karfiol
- 25 dkg sonka
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 3,5 dl tej
- só
- bors
- 20 dkg reszelt sajt
- szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsd meg, és szedd szét rózsáira. Főzd 15 percig sós vízben.
A sonkát vágd apró kockákra, és pirítsd meg egy kevés vajon aranybarnára. Egy kivajazott felfújtformába tedd bele, majd keverd össze a karfiolt és a sonkát. Vajból és lisztből készíts világos rántást, majd öntsd rá a tejet, és keverd össze vele.
Addig főzd, amíg mártás állagú nem lesz. Szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval. Tedd rá a felfújtformában levő karfiolra és sonkára, és oszlasd szét rajta. Végül szórd rá a reszelt sajtot, és tedd be a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig süsd.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!