10 karácsonyi túlélő tipp a nemrég szakítottaknak

10 karácsonyi túlélő tipp a nemrég szakítottaknak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 karácsonyi túlélő tipp a nemrég szakítottaknak

A karácsony és az ünnepek, nem biztos hogy mindenkinél csak a jó és boldog arculatukat mutatják meg. Minden évben nagyon sokan vannak azok, akik épp az ünnepek előtt adják a fejüket válásra.

Ez pedig nagyon megterhelő lehet lelkileg. Már csak azért is, mert köztudott, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe. Ilyenkor az összefogás, az összetartozás ereje az, ami megadja azt a bizonyos pluszt, ami egyébként az év többi napján nem biztos hogy jelen van életünkben, vagy legalábbis nem mindig tudunk rá kellően és akaratunk szerint időt fordítani. 

Jóég tudja miért, de a karácsony mindig is nagy veszélyforrás volt ilyen szempontból, hisz ezáltal a legtöbb ember ilyenkor sokkal gyengébb, érzékenyebb, és labilisabb lelkiállapotban van, és ha beüt egy ilyen krach, mint mondjuk a szakítás, ember feletti erőkre lesz szükség ahhoz, hogy a Karácsonyt ugyanúgy, szívvel-lélekkel végigcsináljuk, még akkor is, ha barátaink és rokonaink ott állnak mellettünk.

Ha te is jártál már hasonló cipőben, vagy aktuálisan érint téged ez a probléma, akkor neked szól következő cikkünk, melyben próbáltunk olyan dolgokat összeszedni, amiknek a segítségével talán, mégis könnyebben átvészelheted az ünnepeket, ha magadra maradtál!

Le a régi dolgokkal!

Tüntess el minden olyan dolgot a lakásból, ami a volt párodra, és a vele töltött ünnepekre emlékeztet! Még ha vannak dolgok amiktől nehéz és fájó is megválni, akkor is gondolkodás nélkül kukázz ki bármit, amiről ő, és a közösen eltöltött emlékek jutnak eszedbe! Helyette igyekezz azon lenni, hogy lehetőleg minden régi közös szokást vess le, és inkább saját magad alakíts ki új ünnepi szokásokat, hagyományokat! Amiben csak te leszel a főszereplő, és csupa olyan dolgot csinálhatsz általuk, ami addig esetleg kimaradt az életedből!

Beszéld meg az exszel a gyerekek dolgát!

A legnehezebb dolga egyértelműen azoknak van, ahol vannak gyerekek is. Viszont ne feldd, hogy mert köztetek nem működtek a dolgok, azért a gyerekeknek szüksége lehet a másik szülőjükre is, főleg az ünnepek alatt. Ha még friss a szakítás, akkor ez különösen igaz lehet. Próbáljatok meg kompromisszumot kötni, és békésen megbeszélni azt, hogy az ünnepi időszakban hogy vállaljátok a gyerekfelügyeletet. Sok szülő esik ilyenkor abba a hibába, puszta felindulásból is, hogy szándékosan elzárja gyerekeit a volt párjától! Soha ne tiltsd el őket az apjuktól, még akkor se, ha ti nem a legszebb módon váltatok el! Attól a gyerekeknek még ugyanúgy szükségük van rá!

Hívj át minél több családtagot és barátot karácsony estére!

Nagyon fontos ezekben a napokban, hogy legyen bármilyen nehéz is, soha ne zökkenj ki a megszokott bioritmusodból. Azok akik szeretnek, biztos hogy maguktól is felajánlják majd a segítségüket, és mindent el fognak követni annak érdekében, hogy segítsenek neked az ünnepek alatt. Akár lelkileg, akár úgy, hogy besegítenek a háztartási munkálatokba! Egy a lényeg, soha ne légy egyedül, igyekezz mindig legalább egy barátodat a közeledbe tudni! Így nagy valószínűséggel sikerül megfékezned az elméd, hogy állandóan a régi kapcsolatod körül forogjon!

Amíg nincsenek otthon a gyerekek, kapcsolódj ki!

Ha sikerül megbeszélned volt pároddal a gyerekek szünidei elhelyezését, akkor egy kicsit fellélegezhetsz! Amíg ők az exednél vagy más rokonoknál vannak egy pár napot, addig utazz ez egy kicsit. Elvégre ki mondta, hogy a karácsonyt mindig otthon kell tölteni? Ilyenkor sok helyen jóval olcsóbban lehet kikapcsolódni. Nem kell messzire menni, mindenképp olyan helyet válassz, ami kedves a szívednek, vagy már régen is szerettél volna eljutni oda. 

És hogy kivel utazz? Bárkivel akit szeretsz, és elmenne veled! Legjobb ha van egy hasonló szingli barátnőd, ő biztosan vevő lesz az ilyen dolgokra. Viszont ha bátor és bevállalós vagy, akkor egyedül is nekivághatsz ennek a kis kalandnak! Az ilyen pár napos vakációk, amúgy is kitűnő alkalmat szolgálnak arra, hogy sok új idegen emberrel ismerkedj meg, és közülük akár egy új lovagra is szert tehetsz!

Engedj meg magadnak bármit, amit ezelőtt nem tudtál megtenni!

A cím önmagáért beszél! Saját lelki kényeztetésed végett, ilyenkor mindent megengedett megvenned, kipróbálnod, megtenned, ami nagy segítséget nyújthat abban, hogy magabiztosabbnak, vidámabbnak, és kiegyensúlyozottabbnak érezd magad általuk!

Nézz olyan filmeket, amik jobb kedvre derítenek!

Egy kedves film, ami mindig mosolyt csal az arcodra, óriási gyógyír lehet a nehéz időkben. Kuporodj le a kanapéra, egy pohár forralt bor, és popcorn társaságába, és csinálj egy dvd maratont, amiben csupa olyan filmet nézel végig, ami garantáltan felvidít, és elfeledtet mindent ami rossz, és búskomorságra sarkallt.

Csinálj valami kreatívat!

Ha végképp úgy érzed, hogy nem tudsz mit kezdeni magaddal, és a barátok sem derítenének jobb kedvre, akkor itt az idő, hogy önállósítsd magad! Biztos, hogy ezer apró dolog van egy lakásban, amivel lekötheted magad. Javíts vagy korrigálj ki apró hibákat, frissítsd fel kicsit a bútorállományt, varrj függönyöket, ruhát, köss, kézimunkázz, vagy akár fesd át a falat egy új vagány színre. Az ilyen kreatív foglalkozások ugyanis biztos, hogy nyugtatólag hatnak az emberre, ráadásul hasznuk is van!

Beszéld ki a gondokat!

Talán az egyik legnagyobb segítség lehet, ha találsz valakit, akinek kibeszélhetsz minden fájdalmat és történést, ami bánt. Ilyenkor a legfontosabb, hogy olyan embernek öntsd ki a szíved, akiben maximálisan megbízol, és tudod, hogy jó hallgatóság. Ennél szebb és hatásosabb baráti gesztus nem létezik!

Vesd papírra a történetedet!

Az írásterápia, bizonyítottan is csodákra képes! Ha nem tudsz senkit aki meghallgat, vagy vannak részletek amikről nem szívesen beszélnél, akkor vegyél elő egy papírt, és vesd rá minden gondolatod ami csak kikívánkozik! Ennél még hatásosabb eredményt érhetsz el, ha elkezdesz folyamatosan naplót írni, akár hagyományos, akár elektronikus formában!

Gyújts meg egy gyertyát, relaxálj, meditálj, vagy imádkozz

Mivel az ember szellemi lény, így teljesen érthető, hogy sokunk rettentően fél az egyedülléttől. Rengeteg sérelem, feszültség és görcs alakul ki egy ilyen időszakban bennünk, főleg ha aktuálisan szakítottunk és még vérzik a seb. Ilyen esetekre lehet kitűnő megoldás a pihenés bármelyik fajtája. Feküdj le, nyújtózz el, hallgass lágy, relaxáló zenéket, lazítsd el tested és lelked. Közben gondolj arra, hogy ez is csak egy szükséges rossz, meg kellett történnie, és utána újra jóra fordul minden. 

Sőt, jobb lesz mint valaha. Mivel ünnepi időszakot élünk, nagyon szép dolog tud lenni az is, ha elmondasz magadban pár imát, és hálát adsz. Kérd meg a Jóistent arra, hogy segítsen át könnyen a válságos időszakban! Hidd el, a kérésed mindig meghallgattatik az univerzum számára!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást