Párkapcsolat / Szerelem

7 karácsonyi hagyomány, amit most is kialakíthatsz a pároddal

7 karácsonyi hagyomány, amit most is kialakíthatsz a pároddal

A karácsony sokak számára a tradíciókról szól. Igen ám, de azok is elkezdődtek valamikor! Akármilyen furcsa belegondolni, valaki feldíszítette az első fát és megsütötte az első bejglit. Ha unod a meglévő papírformát, vagy szeretnél a pároddal egyedi módon ünnepelni, itt a lehetőség!

Filmmaraton

Szenteste vagy karácsony következő két napján biztosan lesz néhány szabad órátok, hogy csakis egymás társaságát élvezzétek. Amennyiben ezt nem tudjátok megoldani, közvetlenül az ünnepek előtt vagy után is mehet a DVD-menet.
A lényeg, hogy válogassátok össze a kedvenc filmjeiteket, amitől karácsonyi hangulatba kerültök, és egymás után nézzétek meg őket! A tévében többnyire ötezredik alkalommal is tök ugyanaz megy, tehát érdemes a kezetekbe venni az irányítást e téren.

Közös jótékonykodás

A karácsony a szeretet ünnepe, tehát az adásról és az elfogadásról is szól. Vegyetek részt közösen valamilyen jótékonysági akcióban: állítsatok össze egy cipősdoboznyi ajándékcsomagot a rászoruló gyerekeknek, vegyetek tápot a legközelebbi állatmenhelynek, menjetek el önkénteskedni néhány órára az öregek otthonába, osszatok ételt a hajléktalanoknak..
A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, nektek csupán választanotok kell!

Közös ajándék

Ha szeretitek problémamentesen megoldani az ajándékozást, és mindketten boldogok akartok lenni a csomag kibontásakor, miért nem döntötök egy közös holmi megvásárlása mellett?
Ez lehet egy új számítógép, szórakoztató-elektronikai berendezés – például tévé vagy házimozi –, finomságokat készítő konyhai masina vagy bármi, ami mindkettőtöknek tetszik. Vagy akár egy üveg pofátlanul drága édesség, esetleg skót whisky. Ne féljetek magatokat megajándékozni!

Küldjetek lapot!

Az üdvözlőlapok küldése az angolszász országokban több évszázados tradíciót jelent. Még most, az internet korában is tucatjával küldenek ilyet egymásnak az emberek. Érdemes beépíteni az ünnepi rutinba nálatok is, hiszen rendkívül szép gesztus, és rendkívül egyszerű megvalósítani.
Készítsetek közös üdvözlőkártyákat, amelyek a stílusotoktól függően lehetnek aranyosak vagy viccesek. Akár e-mailben is továbbíthatjátok őket, ha a postázást már lekéstétek.

Vegyetek gyökeres fenyőt!

A gyökeres fenyő vásárlásával vagy kölcsönzésével nemcsak a környezetet véditek, de akár hagyományt is teremthettek. Ha ugyanis olyan opciót választotok, hogy a fa a tiétek marad, akkor elültethetitek a kertben, és rájuk nézve egyértelmű lesz, hány közös karácsony köt össze benneteket.
Amennyiben nincs kertetek, egy erdőrész is megoldást jelenthet, amiről csak ti tudjátok, milyen sokat jelent nektek.

Pózoljatok a karácsonyi vásárban!

Karácsonyi vásár mindenhol van. A kürtős kalács és a forralt bor alap, ráadásul biztosan jólesik a vásárlással töltött délután alkalmával. A közös képek készítése ilyenkor imádnivaló hagyomány lehet – már csak azért is, mert a sapka alatt nem jelent gondot a kócos frizura, a vastag kabát alatt pedig nem látszik, behúztad-e a hasad!
Még jobb, ha feldíszített fával, télapóval vagy hóemberrel tudtok pózolni. Évről évre izgalmas lesz megnézni, hogyan változtok – bár a mosoly remélhetőleg állandó!

Menjetek korcsolyázni!

Igen, akkor is, ha kétballábasak vagytok. Képzeld: korcsolyázni mindenki tud! Csak sokan vannak, akik félnek kipróbálni. Mégis miért hiteted el magaddal, hogy pancser vagy valamiben, amiben esélyt sem adtál magadnak a bizonyításra? Ja, bocs, bizonyítanod sem kell semmit, hiszen az emberek esnek-kelnek a pályán, tehát biztosan nem fogsz beégni.
Azért csak óvatosan csússzatok, mert fő a biztonság! De ha betartjátok az alapvető szabályokat, nincs mitől tartanotok, és csodás közös élménnyel lesztek gazdagabbak. Ha nektek már van saját karácsonyi tradíciótok, osszátok meg kommentben, hátha a többieket is ihletet kapnak tőle!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást