Karácsony szingliként – Így éld túl a szeretet ünnepét, ha nincs pasid

Karácsony szingliként – Így éld túl a szeretet ünnepét, ha nincs pasid

Címlap / Életmód / Egészség / Karácsony szingliként – Így éld túl a szeretet ünnepét, ha nincs pasid

A karácsony a szeretet ünnepe, ezért sokan az átlagosnál is magányosabban érzik magukat, ha éppen ilyenkor nem élnek párkapcsolatban. Tény, hogy az egyik legjobb dolog a szerelmeddel ünnepelni a karácsonyt, de azért túl lehet élni ezt az időszakot egyedülállóként is, sőt!

Támaszkodj a szeretteidre

Akiktől mindig szeretetet fogsz kapni, és akikre mindig számíthatsz, az a családod. 

Nem számít, hány éves vagy, a szeretteid örömmel fogadnak majd, és sosem kell úgy érezned, hogy „zavarsz”.

Kifejezetten jót is tehet a hazalátogatás, ha nemrég szakítottál. Ilyenkor segíthet, ha egy kicsit gyereknek érezheted magadat, és hagyod, hogy gondoskodjanak rólad

Nincs szükség sem önsajnálatra, sem mártírkodásra, egyáltalán nem muszáj beáldoznod a karácsonyodat azért, mert épp egyedülálló vagy!

Minden attól függ, hogyan állsz a jelenlegi helyzethez – úgyis közel az újév, itt az ideje változtatni!

Na és a szingli barátnők?

Mi sem mutatná jobban, hogy nem vagy egyedül a világon a problémáddal, mint hogy a közvetlen környezetedben is vannak szingli lányok. Most érdemes összehoznotok egy találkát, persze nem azért, hogy közösen szomorkodjatok, hanem hogy erőt merítsetek egymás pozitív gondolataiból.

Szerencsére a legtöbb szórakozóhely gondol azokra, akik nem párban töltik az ünnepeket, és karácsonykor is szerveznek bulikat.

És akkor még nem is beszéltünk a vásárokról, a jégkorcsolyapályákról, a koncertekről, a színházi előadásokról… Nézz szét a lehetőségek és az ismerőseid, barátaid között!

Garantáltan nem fogod megbánni, ha idén új hagyományt teremtesz, és megpróbálsz minél több élményt bezsebelni.

Kicsit lépj le!

Az utolsó pillanatban általában nehéz szállást találni, de a forró termálfürdők azok előtt is megnyitják kapuikat, akik nem foglaltak szobát.

Mit szólnál hozzá, ha akár társaságban, akár egyedül, egy szuper könyvvel (vagy éppen a vizsgatételeiddel) kicsit lelépnél?

De mondunk még jobbat: keress sítábort! Utóbbiak közül néhányat kifejezetten karácsonyra és környékére szerveznek, részben azoknak, akik kimaradnának az ünnepi hajtásból, részben pedig azoknak, akik csupán ilyenkor érnek rá igazán.

Persze nem olcsó egy-egy ilyen kiruccanás, de számtalan új emberrel ismerkedhetsz meg, csodás helyeken járhatsz, és még a síelés alapjait is elsajátíthatod.

Vedd ki mindenből a részedet!

Sokkal magányosabban fogod magadat érezni, ha mindenből kimaradsz, és otthon szomorkodsz. Miért ne készülődhetnél te is az ünnepekre?

Nyugodtan vedd ki a részedet a wellnessből, menj el egy masszázsra, készíttess új frizurát, vásárolj néhány szép ruhát. Azt a pénzt, amit a szerelmedre költenél, egész bátran szánd magadra! A letargiát pedig tedd félre, helyette inkább süss anyukáddal aprósütit, menj el te is az évek óta kihagyott rokonlátogatásokra, ha pedig esik a hó, vidd el a család apróságait szánkózni! Az ünnepek így pillanatok alatt eltelnek, és már neki is láthatsz készülődni az év bulijára, a szilveszterre (ami egyébként is sokkal izgalmasabb, ha egyedülálló vagy).

Szánj időt másokra

Azon felül, hogy kényezteted a testedet, a lelkedet még jobban átmelengetheted egy kis önkéntességgel.

Bár elsőre furcsának hathat, hogy ilyen állapotban másokon segíts, de hidd el, kifejezetten jót fog tenni.

Pillanatok alatt rádöbbensz majd, hogy az igazi problémák nem ott kezdődnek, hogy épp nincs pasid

Ha úgy döntesz, idén nem a szüleiddel és a barátaiddal foglalkozol, hanem magaddal és vadidegenekkel, akkor ez egy kifejezetten jó program lehet számodra.

További érv az önkéntesség mellett, hogy gyakran nem csak azok áldozzák be a karácsonyukat, akik önzetlenek, hanem akik egyúttal hasonló cipőben is járnak, mint te. Hol találhatnál nagyobb megértésre?

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!