Karácsony az új szerelmeddel

Karácsony az új szerelmeddel

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Karácsony az új szerelmeddel

Az ünnepek idején még friss a kapcsolatotok, ezért bizonytalan vagy, hogyan teljen számotokra a karácsony? Vajon „illik” együtt lennetek, esetleg egymástól távol, a saját családotokkal töltenétek a meghitt napokat? Nincs általános szabály, de tippjeink segítségével elkerülhetitek a kellemetlenségeket!

Külön tervek

Ha nem sokkal karácsony előtt kezdtetek randizni, bizonyára mindkettőtöknek megvan a maga terve az ünnepek eltöltésére, a saját családdal és baráti körrel. A ti döntésetek, hogy szeretnétek-e módosítani az eredeti elképzeléseket.
Iránymutatásként ennyit fűzünk a dologhoz: amennyiben előre rossz érzést kelt bennetek a külön ünneplés, mindenképp töltsetek együtt néhány órát szenteste délutánján vagy karácsony másnapján!

Családlátogatás

Nyíltan beszéljétek meg, hogy készen álltok-e arra, hogy bemutassátok-e a másikat a famíliának, illetve szeretnétek-e közös programon, ebéden vagy vacsorán részt venni. Rövid ismeretség után semmi esetre sem szabad lelkiismeret-furdalást érezni nemleges válasz esetén.
Minden kapcsolat más: vannak, akik két hét után második otthonra lelnek az anyós- és apósjelöltnél, míg mások évek múltán sem érzik úgy, hogy közösen kellene ünnepelni.

Ésszerű ajándékozás

A kapcsolatotok fennállásának idejét és az anyagi lehetőségeidet figyelembe véve válassz ajándékot a kedvesednek! Ha még csak néhány hete randiztok, teljesen oké megbeszélni egy pénzügyi keretet, így egyikőtöket sem érheti kellemetlen meglepetés.
Amennyiben nem vagytok oda a sablonosnak tekinthető apróságokért – tehát a plüssállatért vagy a bögréért –, kitűnő ötlet egy közös wellnessezés. Nézz szét az internetes kuponoldalakon, mert néhány ezresből luxusprogramot hozhatsz ki!

Közös ünneplés

Ha a családotoknak és a barátaitoknak jól bevált karácsonyi rutinjaik vannak, amelybe egyelőre nem tudjátok beilleszteni a másikat, nevezzetek ki egy másik napot a közös ünneplésre!
23-án vagy 27-én is éppen olyan meghitt módon örülhettek egymásnak a feldíszített fa alatt, mint a naptárban piros betűvel jelzett dátumok valamelyikén! Intézzétek közösen a karácsonyi bevásárlás egy részét, sétáljatok egyet a forgatagban forralt bort és kürtős kalácsot kortyolgatva!

Közös fotók

Nem, nem arra gondolunk, hogy ideje elárasztani a közösségi oldalakat a romantikusabbnál romantikusabb pillanataitokkal. Kérjétek meg a rokonokat és a barátokat, hogy készítsenek rólatok közös portrét az első karácsonyotokon!
Nem kötelező posztolni a Facebookra, és nem tragédia, ha nem áll tökéletesen minden hajszálad. A lényeg, hogy kettőtök számára maradjon megörökítve az esemény. Néhány év múlva szuper lesz visszagondolni rá!

Ha robban a bomba

Karácsony közeledtével természetes, ha egy kicsit feszültebbnek érzitek magatokat a szokásosnál. Mivel belénk kódolt elvárás, hogy az ünnepnek a lehető legtökéletesebben kell sikerülnie, azt szeretnénk, hogy makulátlanul álljon a fa, és szimmetrikus legyen a bejgli. Emiatt előfordulhat, hogy a stressz levét a hozzánk közel állók isszák meg.
Ha érzed, hogy mindjárt pattan a húr, vegyél egy nagy levegőt, és néhány percre vond ki magad a forgalomból! Pihenj, olvass, mozogj picit, de mindenképp számolj el tízig, mielőtt leordítanád valamiért az újdonsült párod fejét!

Csak rajtatok áll, hogy az első együtt töltött karácsony milyen lesz. Ne hagyjátok, hogy minden egyes mozzanatot a másoknak való megfelelés határozzon meg!
A család és a barátok is meg fogják érteni, ha egymás társaságára vágytok az ünnepek alatt, ám egymáshoz is elfogadóan kell viszonyulnotok, elvégre egy néhány hetes kapcsolat nem teheti semmissé az évtizedes hagyományokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást