0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

Az alábbi tippek segítenek, hogy a karácsony egy újabb banki hitel nélkül is szép legyen.

1. Újrahasznosított ajándék

A költségmentes karácsony még csak nem is feltétlenül jelenti azt, hogy lemondanátok az ajándékokról (bár ebben is megegyezhettek) vagy hogy kizárólag kézzel készített meglepetéseket adhattok egymásnak (bár ennek szintén megvan a szépsége).

A tudatos fogyasztás jegyében azonban dönthettek úgy, hogy a fölösleges tárgyak felhalmozása helyett csak annyi újat engedtek az otthonotokba, amennyitől meg is tudtok válni

Nézzetek szét a lakásban, és gyűjtsétek össze azokat a tárgyakat, amelyekre már nincs szükségetek: megunt vagy kinőtt ruhák, már nem használt könyvek, konyhai eszközök, stb.

Ha úgy döntötök, hogy belefér, ezek egy részét vagy egészét el is adományozhatjátok, amit pedig online aukciós oldalakon, régiségkereskedésekben vagy helyi garázsvásárokon értékesítetek, az a karácsonyi ajándékokra szánt tőkétek alapjává válhat.

Az így begyűjtött pénzt osszátok el egymás között, és egyezzetek meg abban, hogy kizárólag ebből vesztek valami apróságot a másiknak. Így nem kell lemondanotok a meglepetés élményéről, de nem is fogtok fölöslegesen költekezni.

0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

Kikovic/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást