Kapros paradicsomleves

Kapros paradicsomleves

Címlap / Életmód / Receptek / Kapros paradicsomleves

A hideg napokra valóságos felüdülést jelent a forró paradicsomleves. Nevetségesen könnyű az elkészítése.

Bazsalikom vagy zeller helyett próbálj meg kaprot használni. Gazdagításként keverjünk bele egy kis cheddar sajtot.
Az elkészítéséhez mindössze 10 perc elegendő, a főzési idő 20 perc.

Hozzávalók:
– 1-1 evőkanál olívaolaj és vaj
– 1 hagyma, apróra vágott
– fél teáskanál só
– frissen őrölt bors
– 3 evőkanál fehér rizs
– 75 ml paradicsompaszta
– 1 liter tyúkhúsleves
– 2 evőkanál cukor
– 1 pohár tejszín vagy sűrített tej
– 2 evőkanál friss kapor, apróra vágva (vagy 1 evőkanál szárított)
– tejföl, kapor, és vajas pirítóssal a díszítéshez

Elkészítése


1.
Egy közepes lábasba tegük bele az egy evőkanál vajat és olajat, majd pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsot, rizset, paradicsomot, húslevet, cukrot és magas hőmérsékleten forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot és főzzük kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul.

2. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt vagy sűrített tejet és keverjük simára. Turmixgéppel pépesíthetjük is.

3. Adjuk hozzá a kaprot és főzzük takarékon még 10 percig. Kóstoljuk meg, és ha szükséges adjunk még hozzá sót, cukrot.

4. Pirítsunk meg kenyeret, vajazuk meg és vágjuk kockákra. Tálaljuk leveses bögrében a levest, szórjuk meg kaporral, tegyünk rá tejfölt és pirítóst.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!