Káprázatos ruhák magyar tervezőtől – Tóth Helga kifinomult és érzéki kollekciója

Káprázatos ruhák magyar tervezőtől – Tóth Helga kifinomult és érzéki kollekciója

Címlap / Stílus / Divat / Káprázatos ruhák magyar tervezőtől – Tóth Helga kifinomult és érzéki kollekciója

Reggelente úgy ébredni, hogy tudjuk, kik is vagyunk valójában, merre tartunk, és milyen elveket vallunk, nos, felemelő érzés! A tökéletesség azonban nem azonos a hibátlansággal. Ezt a következtetést nem egyszerű érzékeltetni, főként, bizonyos szférákban. A divat világa mindig is teret adott a lázadásra, azonban a társadalom már kevésbé szokott toleráns lenni. Éppen ezért, számomra igazi felüdülés olyan talentumokkal megismerkedni, akik valódi értéket közvetítenek tehetségükön keresztül.

Tóth Helga munkásságát már évek óta nyomon követem, aminek legfőbb oka, hogy igazi színfolt a hazai divatipar mókuskerekében. Nem csak személyisége elbűvölő, de egyedi látásmódja is figyelemre méltó. Laza eleganciával képes ugyanis fricskát mutatni korunk társadalmi és egzisztenciális elvárásaira. Mindezt pedig úgy tudja prezentálni a közönsége felé, hogy elhiggyük, tényleg mindenki úgy tökéletes, ahogy van!

Legújabb kollekciójának hívó szavai is ezt az irányzatot erősítik. Rámutatnak a Nőben rejlő erőre, kifinomultságra és vadságra, melyet csak azok a szerencsés beavatottak láthatnak, akik igazán rászolgáltak a függöny mögötti titkok megismerésére. A márkára jellemző minőségi anyagok a nyári kollekcióban is visszaköszönnek. A csipke és a műbőr az érzékiséget reprezentálják, míg a lágy és finom muszlin a női nem kifinomultságát. A tüll és a buklé pedig játékossággal fűszerezik meg a sziluetteket. Ahhoz azonban, hogy jobban megérthessük Helga kollekciójának értékét, érdemes kissé mélyebbre ásni.

Helgának ugyanis mindig vannak rejtett mondanivalói, melyek csupán az igazán elhivatott és nyitott szemmel járók számára érzékelhetők, hiszen a Női lét is többrétegűséggel rendelkezik. A felszín sokszor ferde tükröt tart a mélyen nyugvó létünk felé. A hogyan-t és miért-et pedig mi magunk szabhatjuk meg, ha birtokában vagyunk a legfontosabb képességnek, ami az egész emberiség mozgatórugója. Az önismeret ugyanis forrása a magabiztosságnak és az elhivatottságnak. És hogy miként érhetjük el ezeket a legkönnyebben a divat segítségével? Miben rejlik a Női lét valódi értelme?

Korunk egyik legjelentőségteljesebb mozgalmának a feminizmus tekinthető, mely sokak számára még érzékeny területnek számít. Rengeteg Nő ugyanis nem képes elfogadni és elismerni a benne rejlő erőt, egzisztenciát és egyenjogúságot. Ugyanakkor van egy másik véglete a mozgalomnak, ahol már túlzott elvárok és elvek vakítják el a követők látásmódját. Az igazi feminizmus ugyanis nem férfit akar formálni a Nőből, csupán bebizonyítani, hogy a női nem is ér annyit, mint a férfi. Sajnos azonban az egyenjogúság bizonyos fokozatai még gyermekcipőben támolyognak Európában, és legfőképpen hazánkban, ami a munkaerőpiacon kiemelkedő látványossággal van jelen.

Női tervezőként betörni a divat világába, komolyabb anyagi háttér és protekció nélkül, szinte lehetetlen küldetésnek tűnik. Azonban a hazai szférában vannak kivételes személyek, akik nem sajnálva az időt és energiát, felépítettek egy biztos alapot. Helga is ezek közé a kivételes Nők közé tartozik, és az elhivatottságát az általa tervezett ruhákon keresztül adja át vásárlóinak.

Ugyanis Ő is, ahogyan Én is, és sok más Női társunk, hisszük, hogy minden Nő tökéletes, értékes, és egyedi személyiséggel rendelkezik! Azok a közhelyesnek számító mondatok, hogy a tökéletes ruha nem csak öltöztet, hanem láttat, és hogy a megjelenés legalább annyira fontos, mint a belső értékek, igazak! Amennyiben te is szeretnél magabiztosan megjelenni a mindennapokban, nincs más dolgod, mint elhinni Helga üzenetét a tökéletességről. Ha pedig mind emellé egyedi ruhatárra is vágysz, tudod, hol találhatod meg!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!