Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

Káprázatos menyasszonyi csokrok, amik felejthetetlenné teszik az esküvő összképét

Káprázatos menyasszonyi csokrok, amik felejthetetlenné teszik az esküvő összképét

A menyasszonyi csokor a ruha után a menyasszony legfontosabb éke. Szinte minden esküvői fényképen ott szerepel és az oltárhoz vezető úton is végigkíséri az arát. Tizennégy évig dolgoztam virágkötőként és több száz menyasszonyi csokrot kötöttem, mindegyiket ugyanolyan szeretettel és műgonddal. Tudtam, hogy ezek mind különlegesek, mert – míg egy névnapi vagy születésnapi csokrot minden évben többször is kap az ember – menyasszonyi csokra ideális esetben az embernek csak egyszer van az életében.

Egy esküvői csokor kiválasztásánál több tényezőt figyelembe kell vennie a virágkötőnek. Természetesen először meg kell hallgatnia, maga az ara mit szeretne. Általában nem szoktak nagyon extrém bokrétákat kérni, de előfordult nem egyszer, hogy inkább másféle típusú csokor felé kellett terelgetnem, mert tudtam, hogy amit szeretne, nála nem működne.

Például egy alacsony, vékony menyasszonynak nem szerencsés egy nagy, borzas csokor, mert eltűnik mögötte. Ahogy egy nagyobb menyasszonynak nem egy pici, szoros csokor a legmegfelelőbb választás.

Előfordult, hogy a lány ragaszkodott egy finom, pipacsszerű, érzékeny virághoz (papavera), hiába tudtuk, hogy nagyon meleg és napos idő lesz az esküvője napján, ami miatt várható volt, hogy a csokor elhervad. Ez így is lett, de mivel rábeszéltem, hogy két csokrot köttessen, volt friss virágja a fotózásra is.

Lenyűgöző menyasszonyi csokrok
Galéria / Lenyűgöző menyasszonyi csokrok

Van, hogy a menyasszony makacs és nem fogadja el a szakember véleményét. Egyszer hiába próbáltam meggyőzni egy lányt, hogy az egzotikus virágból (helikónia, strelitzia és gyömbér) álló csokor nem illik sem a romantikus stílusú ruhájához, sem a vintage hangulatú esküvőhöz, ragaszkodott hozzá. Arra viszont sikerült rábeszélnem, hogy dobócsokra egy egyszerű, de bájos tulipáncsokor legyen, ezt rám hagyta és belement. Amikor elvitték a díszeket, megemlítettem neki, hogyha úgy érzi, mégsem tetszik neki a menyasszonyi csokra – amit az üzletben meglátva egyébként imádott –, akkor nyugodtan menjen férjhez a dobócsokorral. Csak legyintett, de amikor pár hét múlva elküldte a fényképeket, mosolyogva konstatáltam, hogy mindegyik fotón a tulipánokkal pózolt.

Az esküvő virágdekorációja és a menyasszonyi csokor kiválasztása majdnem olyan élvezetes, mint az esküvői ruhára rátalálni. 

Ahogy a ruhaszalonban, úgy a virágosnál is érdemes a szakemberre hallgatni, hiszen mindig van rá megoldás, hogy a menyasszony is szeresse a csokrát és ne adja fel elképzelését, ugyanakkor a csokor jól álljon neki és kiemelje szépségét.

A galériában található 15 menyasszonyi csokornál biztosak lehetünk benne, hogy mind időtlen és elegáns választás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást