Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kagyló fűszeres paradicsomszósszal

A spanyol konyha kedvelői biztosan megszeretik ezt a klasszikus ételt, melyet füstölt paprikával spékeltünk meg.

Hozzávalók

– 2 evőkanál olíva olaj
– 2 evőkanál vaj
– 2 mogyoróhagyma finomra aprítva
– 1 szárzeller finomra aprítva
– 1 cikk felaprított fokhagyma
– 1/2 teáskanál füstölt paprika
– 1,8 kg megtisztított kagyló
– 2 nagy, érett paradicsom, felaprítva
– 1/2 pohár száraz fehérbor
– 2 evőkanál felaprított petrezselyem


Elkészítés

– Melegítsd fel az olajat és a vajat egy nagy leveses edényben, lefedve, alacsony láng felett. Add hozzá a mogyoróhagymát, a zellert, a fokhagymát és párold amíg a mogyoróhagyma megpuhult. Keverd bele a paprikát.

– Add hozzá a kagylót, paradicsomot és a bort. Keverd jól össze, majd növeld a lángot közepesre és főzd fel. Fedd le és hagyd főni amíg a kagylók kinyílnak. Rázd meg az edényt gyakran.

– Amikor a kagylók elkészültek, tedd át őket egy tálba és tálald forrón, petrezselyemmel megszórva.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást