Hozzávalók
– 2 evőkanál olíva olaj
– 2 evőkanál vaj
– 2 mogyoróhagyma finomra aprítva
– 1 szárzeller finomra aprítva
– 1 cikk felaprított fokhagyma
– 1/2 teáskanál füstölt paprika
– 1,8 kg megtisztított kagyló
– 2 nagy, érett paradicsom, felaprítva
– 1/2 pohár száraz fehérbor
– 2 evőkanál felaprított petrezselyem
Elkészítés
– Melegítsd fel az olajat és a vajat egy nagy leveses edényben, lefedve, alacsony láng felett. Add hozzá a mogyoróhagymát, a zellert, a fokhagymát és párold amíg a mogyoróhagyma megpuhult. Keverd bele a paprikát.
– Add hozzá a kagylót, paradicsomot és a bort. Keverd jól össze, majd növeld a lángot közepesre és főzd fel. Fedd le és hagyd főni amíg a kagylók kinyílnak. Rázd meg az edényt gyakran.
– Amikor a kagylók elkészültek, tedd át őket egy tálba és tálald forrón, petrezselyemmel megszórva.
Jó étvágyat kívánunk!