Kabátot helyettesítő darabok a 2015-ös szezon melegebb napjaira

Kabátot helyettesítő darabok a 2015-ös szezon melegebb napjaira

Címlap / Stílus / Divat / Kabátot helyettesítő darabok a 2015-ös szezon melegebb napjaira

Ahogy közeledünk a nyár felé, úgy ruháink rétege és vastagsága is egyre vékonyabbá válik. Míg nappal ugyan meleg van, estére már gyakran lehűl a levegő, ilyenkor jó, ha van nálunk valami, amit felkaphatunk, hogy ne fázzunk. Sokszor a vékony tavaszi dzsekik szuper megoldást jelentenek, de nézzünk körül, hogy milyen alternatívák jöhetnek még szóba. 

A praktikus farmerdzseki

Nagyon hálás holmi, ugyanis roppant sokféle ruhadarabbal jól mutat.

Ugyanúgy viselheted egy egyszerű farmer/póló összeállításhoz, de egy stílusban hozzá passzoló maxi ruhával, kis lenge, nyárias ruhával, vagy akár még egy maxiszoknyával is jól megférhet.


Kisfilm: 3 szett a tavaszi hétköznapokra


Sportosabb stílusú hölgyek könnyen ki tudják használni ezt a klasszikusnak számító ruhadarabot. Nyáron világosabb árnyalatban, vagy fehér színben a legpraktikusabb viselet.

Könnyű pelerinek

Ez a ruhatípus elég sokféle anyagban, vastagságban és stílusban is előfordulhat.

Melegebb évszakban érdemes egy vékonyabb, könnyedebb változatát választani, amelyben kellemesen érezhetjük magunkat.

Könnyeden, kényelmesen, és komfortosan érezhetjük magunkat benne, ráadásul gondolkodás nélkül bújhatunk szűkebb, vagy akár bővebb szabású felsőkbe, hiszen mindkét alternatívával jól viselhető.

Kardigánok

Kardigánokból is válogathatunk, szűk fazonokat a szűkebb sziluettek fölé, a bő, omlós kardigánokat pedig a szűkebb, illetve a bővebb fazonok fölé is viselhetjük.

Az én kedvencem a bővebb, kissé lebernyegszerű kardigánok. Jól kihasználhatóak, mivel a legtöbb esetben nadrágos, szoknyás, és ruhás sziluettekkel is jól mutat.

Ha úgy gondoljuk, hogy összezárnánk, de nincsen rajta gomb, akkor pedig ezt egy a kardigánhoz passzoló csinos kis övvel könnyűszerrel megtehetjük, csak lapoljuk át magunkon szorosan a két oldalát, és miután felcsatoltuk az övet, igazgassuk el az anyagot.

Játsszunk bátran ezzel a fazonnal! 🙂

Farmering rafinéria

Ha nem ragaszkodunk a sémákhoz, és ugyanakkor sportosan, vagy sportosan elegánsan szeretnénk megoldani a rétegelés problematikáját, akkor ezt ugyanúgy egy farmeringgel is megtehetjük.

Kicsit speciálisabb eset, mint a farmerdzseki esete, mert annyiféleképpen azért nem viselhetjük, de fehér, vagy éppen valamilyen kontrasztos farmernadrággal, vagy éppen egy szaggatott shortal, alatta pólóval, vagy lenge trikóval nagyon jól mutathat, és a végeredmény egy nagyon stílusos összhatást eredményez.

Viseljük kardigánszerűen inkább kigombolva, vagy félig begomboltan.

Vastagabb kendők, sálak és lepellek

Ha melegebbre számítunk, de mégis a biztonság kedvéért jobb, ha azért van nálunk valami, amit hirtelen magunkra kaphatunk, mikor a helyzet is megkívánja, akkor jó megoldás lehet a kendő, vagy valamilyen ideális vastagságú sál.

Ha egy nagyobb sálra, vagy éppen kendőre esne a választásunk, akkor azt úgy tekerhetjük magunkra, ahogy éppen kedvünk tartja.

Egyszerűen feldobhatjuk a vállunkra, vagy éppen átlapoljuk magunkon, akár egy övvel is átfoghatjuk (így egy csapásra egy izgalmas sziluettet adva megjelenésünknek), vagy viselhetjük egyszerűen sálként is.

Vékonyabb blézerek

Nemcsak egy irodai öltözet részeként, hanem akár egy tavaszi/nyári kiskabátként is viselhetjük nadrágos, vagy akár szoknyás, illetve még ruhás összeállításokhoz is.

Ahogy egy inggel vagy blúzzal, úgy egy pólóval és trikóval is jól mutathat. Ha csinosabb benyomást szeretnénk kelteni, akkor válasszuk a blézert.

Most a karcsúsított fazonok mellett a bővebb szabású darabok is nagyon divatosnak számítanak. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást