Gyapjú fából és csalánfarmer? A jövő anyagai, amit hamarosan hordani fogunk

Gyapjú fából és csalánfarmer? A jövő anyagai, amit hamarosan hordani fogunk

Címlap / Stílus / Divat / Gyapjú fából és csalánfarmer? A jövő anyagai, amit hamarosan hordani fogunk

A kutatók és a tervezők lelkiismeretesen láttak hozzá ahhoz, hogy újragondolják, formabontsák „átgyúrják” a hulladékokat és valami újat hozzanak létre belőlük.

Az örökzöld fonal 

Egyedülálló innováció eredményeként egy nagyon megnyerő, antibakteriális és antiszeptikus tulajdonságokkal bíró szálat fejlesztettek ki japán ciprusfa rostokból és újrahasznosított pamutból.

Különösen kedvező hatású az emberi bőrrel való kontaktusban, természetes módon előzi meg a kellemetlen szagok kialakulását. A ciprustartalomnak köszönhetően taszítja a molyokat, ellenáll a penészgombáknak, és csökkenti egyes baktériumok szaporodását pl.: a Klebsiella pneumoniae-t 60%- kal és a Staphylococcus aureust 85%- kal. 

Az örökzöld fonal 
Svetl/istockphoto.com

Gyapjú fából

Ez olyan lehet, mint fából vaskarikát csinálni? Dehogy, jóval egyszerűbb, de félre a tréfával, valójában imádom a gyapjút, a birkákat szintén, hát még az őrülten zseniális találmányokat. A „fagyapjú” (wood wool) a fenntartható módon kezelt erdőkből származó fapépből előállított hipoallergén, biológiailag lebomló, kellemesen puha tapintású, csodálatos színekben elérhető fonal, mely alkalmas kötéshez. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást