3 jövedelmező munka, amit otthonról is végezhetsz

3 jövedelmező munka, amit otthonról is végezhetsz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 3 jövedelmező munka, amit otthonról is végezhetsz

Bár itthon még mindig nem kifejezetten gyakori, a távmunka lassan a hazai piacra is begyűrűzik, és ha megfelelő területen keresgélsz, akár te is elcsíphetsz egy jól fizető állást. Dolgozni persze itt is kell, de az otthoni munkával akár gyereknevelés vagy tanulás mellett is pénzt kereshetsz.

Kinek való az otthoni munka?

Az otthonról végezhető munkát elsősorban azok részesítik előnyben, akik valamilyen alkotó tevékenységet végeznek, és nem feltétlenül előre megszabott órákban akarnak dolgozni. Mára azonban a távmunka sokak számára lehetőség, hiszen a legtöbb feladatot interneten keresztül is el lehet végezni.

Ha például tanulás, vagy gyereknevelés mellett keresel kiegészítő jövedelmet, vagy csak úgy érzed, számodra kényelmesebb a magad tempójában dolgozni, akkor is vedd figyelembe, hogy dolgozni bizony egy távmunka mellett is kell, és bár magad döntheted el, hogy napközben, hajnalban vagy késő éjjel dolgozol, a munkaórák száma itt sem lesz majd kevesebb.

Ha otthonról dolgozom, nem lesz biztosításom?

Természetesen az otthonról végzett munkának is bejelentett és adóköteles jövedelmi forrásnak kell lennie, cserébe viszont megmarad például a társadalombiztosításod, illetve vállalkozóként hitelre is jogosult lehetsz, akár csak egy nyolc órában, irodában dolgozó munkavállaló.

Az, hogy mennyit és hogyan kell befizetned, függ attól, hogy számlát adsz, vagy megbízási szerződéssel dolgozol, esetleg alkalmazásban, csak az irodán kívülről dolgozol. Érdemes egy könyvelővel egyeztetned, de bizonyos esetekben már akár havi 25 ezer forintért is letudhatod az összes költségedet.

De mik is azok a területek, ahol jó eséllyel otthonról is kereshetsz?

Közösségi média szakértő

Sokak számára ez a pálya még mindig csak amolyan mondvacsinált szakértésnek tűnik, de ha belegondolsz, hány felhasználója van például a Facebooknak, és a lakosság mekkora részét érheti el egy kis vállalkozás is ezen a felületen, gyorsan kiderül, hogy valóban érdemes ebbe a területbe invesztálni.

A közösségi média felületeinek kezelését sok cég bízza külsős személyre, ehhez azonban nem árt, ha van például újságírói, reklámos vagy marketinges tapasztalatod, esetleg kommunikációs tanulmányokat folytatsz. Aki ért a közösségi média kezeléséhez, az azt is tudja, hogy nem olyan feladatról van szó, amit bárkire rá lehet bízni, de a megfelelő szaktudással több kis cég adatlapját is gondozhatod, és így szép kis bevételre tehetsz szert.

Webfejlesztő

Álláskereső oldalakon böngészve ezen a területen a legegyszerűbb otthonról végezhető munkát találni, és talán nem is kell mondanunk, hogy ezen a területen milyen jó eséllyel szerezhetsz jól jövedelmező munkákat.

A megfelelő szaktudás persze elengedhetetlen, ahogyan az sem árt, ha van néhány referencia oldalad. A jó hír azonban, hogy ha egyszer egy ügyfelet megszereztél, és az elégedett a munkáddal, akkor valószínűleg a honlap további fejlesztését is rád bízza majd, ezért érdemes programnyelvek tanulására és gyakorlására szánni az időt.

Üzletkötő

Üzletkötőnek egészen sokféle pozícióba keresnek embereket, kezdve attól, amikor autóba pattanva, az országot a nyakadba véve járod a céged kis üzleteit, egészen odáig, amikor csak otthon ülve kell telefonálnod és e-maileket írnod.

Ez egy olyan terület, ahol tényleg találhatsz az elképzeléseidhez passzoló munkát, ráadásul jó hír, hogy ha nincs is mondjuk a webfejlesztéshez, vagy közösségi médiához szükséges képzettséged, üzletkötő akkor is lehetsz, ezen a területen ugyanis a jó eladói érzék minden mást felülír.

A marketinges vagy kereskedelmi végzettség persze itt sem hátrány, de amíg értesz az emberek nyelvén, és el tudsz adni dolgokat, addig, ezen a területen lesz keresnivalód.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást