Párkapcsolat / Szerelem

Túl jónak érzed magad a Túl jónak érzed magad a párodhoz képest? Ezt jelentheti a kapcsolatodra nézve képest? Ezt árulja el rólad!

Túl jónak érzed magad a Túl jónak érzed magad a párodhoz képest? Ezt jelentheti a kapcsolatodra nézve képest? Ezt árulja el rólad!

Hiszem, hogy mindenki számára létezik a nagy Ő, az igazi, akivel képes leélni az életét, és aki mellett megtalálja a boldogságot. Addig azonban, amíg ez elérkezik, randiznunk kell olyanokkal is, akik nem hozzánk valók.

Amikor benne vagyunk egy kapcsolatban, nem láthatjuk objektíven magunkat. Különösen igaz ez, ha fülig szerelmesek vagyunk, hiszen ilyenkor a rózsaszín köd eltorzítja a józan ítélőképességünket, pedig rendkívül fontos volna tisztán látni, és nem vesztegetni az időnket olyan partnerre, aki mellett túl jónak vagy túl kevésnek érezzük magunkat. Persze nehéz az apró jeleknek hinni, amikor hosszú távú kapcsolatra vágyunk, és azt is gondolhatnánk, hogy csupán átmeneti nehézségeket kell áthidalni. Ahhoz, hogy tisztán láss, íme néhány jel, amelyek figyelmeztethetnek, hogy nem ez a te utad.

Folyamatosan kételkedsz magadban

Sokan gyakran a saját bizonytalanságukat szeretnék leplezni azzal, hogy másoknak rossz érzést okoznak. Ha valaki, aki fontos számodra, állandó bizonytalanságban tart, és megkérdőjelezed a saját gondolataidat, érzéseidet, döntéseidet, netalán még bűnösnek is érzed magad, ha elmondod a véleményed valamiről, bántalmazó kapcsolatban élsz.

A partnered nem azért van melletted, hogy büntessen, hanem hogy támogasson, feltétel nélkül szeressen, és értékeljen.

Ez nem azt jelenti, hogy nem mondhat neked ellent, hogy semmit nem kérdőjelezhet meg, amit gondolsz vagy cselekszel, és hogy mindig mindennek úgy kell lennie, ahogy te szeretnéd, de ha állandó kétely gyötör, az megmérgezi a kapcsolatot, és az önbizalmadat is porig rombolja.

Csak egyvalamit szeret benned, azért van együtt veled

Egészségtelen kapcsolatra utal a legtöbb esetben, ha a partnered csak egy-két dolgot szeret benned, és azok miatt van együtt veled. Az, ahogy kinézel, vagy a jó szex, a sok pénz, amit keresel – ha csak ennyit értékel benned, jobb, ha mielőbb kilépsz a kapcsolatból. Ilyenkor érdemes feltenni a kérdést: miért választjuk ezt a kapcsolatot ahelyett, hogy kilépnénk belőle? Mitől félünk?

Nem ad annyit bele a kapcsolatba, mint te

Az egyenlő kapcsolatokban jóval kevesebb a stressz és több az intimitás, mint az egyensúlyt vesztett partnerkapcsolatokban. Ha hosszú távon úgy érzed, hogy jóval több energiát teszel bele, hogy működjön a kapcsolatotok, mint a párod, az azt jelenti, hogy túl jó vagy hozzá képest. Lehet, hogy fél túl sokat adni, de az is lehet, hogy csak önző – ilyenkor vedd észre, hogy kihasználnak, és mielőbb vess véget ennek!

Nem tervezi a jövőt

A házasság és a gyerekvállalás témája sokakat elriaszt, különösen, ha túl hamar előkerül egy kapcsolatban. Lehet, hogy a szüleik példáját tartják szem előtt, akiknek a házassága válással végződött, és egyszerűen félnek tervezni. Mások pedig talán nem veled látják a jövőjüket, és úgy gondolják, addig is eltöltik az időt, amíg akad valaki jobb nekik.

Egy kapcsolat kiteljesedéséhez szükség van szenvedélyre, intimitásra és elköteleződésre.

Tisztázd magadban, te mit vársz ettől a kapcsolattól, mert ha nem tudod pontosan, azzal kell beérned, amit kapsz.

Egy kapcsolat általában fejlődik, és a kötelék a két partner között egyre szorosabbá válik az évek múlásával, ám ha nincs kellő idő egymásra, annak a kapcsolat látja a kárát. Az, hogy a partnered csalódást okoz, még nem jelenti azt, hogy lejjebb kell tenned a mércét. Légy büszke arra, aki vagy, és légy tisztában az értékeiddel – egyszer te is megtalálod majd azt az embert, aki megbecsül.

Kép forrása: SHipskyy/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást