6 jóképű politikus a világtörténelemben

6 jóképű politikus a világtörténelemben

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 jóképű politikus a világtörténelemben

A politikus szó hallatán, az emberek többségének az jut eszébe inkább, hogy jó szónok, keménykezű és elszánt államférfi, karizmatikus egyéniség, mintsem hogy jóképű vagy elegáns. Mi összeszedtünk, hogy igenis voltak és vannak szemrevaló férfiak a világtörténelemben.

VIII. Henrik

VII. Henrik angol király fia. Az angol történelem egyik legkülönlegesebb szereplője volt. Az ő uralkodása alatt vált le az anglikán egyház a katolikus egyházról, s ő lett az új egyház feje is. Széles körben ismeretes tény, hogy Henrik nagy nőcsábász és feleségfaló volt, aki megunt kedveseitől nem szakítással szabadult meg, hanem lefejezéssel.
Bár a korabeli képek tanúbizonysága szerint a mai férfiideáltól messze áll, listánkra mégis bekerült, mert hiába király valaki, ennyi asszony meghódításához biztos elkélt a charme is.

John F. Kennedy

Az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke 1961 és 1963 között, amikor is november 22-én merénylet áldozata lett. Ő volt az egyetlen római katolikus vallású elnök az USA-ban. A legfiatalabb, akit az USA elnökévé választottak, mindössze 43 évesen. A jóképű elnökként is szokták emlegetni.
Leghíresebb hódítása Marilyn Monroe szívének elnyerése. A pár titkos viszonya miatt Monroe elvált Arthur Miller írótól,majd rendszeresen, de titokban találkozgatott a nős, két gyermekes Kennedyvel. A pletykák szerint későbbi szakításuk közrejátszott a színésznő halálában.

Barack Obama

Obama az Amerikai Egyesült Államok elnöke 2009. január 20-a óta. Pártja jelölését hosszú előválasztási küzdelem után szerezte meg. Obama volt az első, nagy politikai párt színeiben induló afroamerikai elnökjelölt az Egyesült Államokban, és ő lett az ország első színes bőrű elnöke, de a 2008-as elnökválasztás során számos további rekord is megdőlt.
A Time magazin 2008-ban „Az év emberének” választotta. 2009-ben megkapta a Nobel-békedíjat. Sokan úgy tartják: Obama túl jóképű ahhoz, hogy inspirálja a karikaturistákat, nem úgy, mint elődje, George Bush, aki számos csípős élcnek szolgáltatott táptalajt.  

Deutsch Tamás

A Fidesz alapító tagja. 1999 és 2002 között ifjúsági- és sportminiszter. 1990 és 2009 között országgyűlési képviselő, 2004 és 2006 között a magyar Országgyűlés egyik alelnöke. 2009-től az Európai Parlament képviselője.
Megállapítható róla, hogy sikeres politikus, valamint minden idők talán leghelyesebb férfija, aki széket kaphatott a parlamentben. Két házasságot és két válást tudhat maga mögött Deutsch, aki első házassága alatt félrelépett titkárnőjével, gyermekük is született.
fotó: index.hu

Nicolas Sarkozy

Teljes nevén: Nicolas Paul Stéphane Sarkozy de Nagy-Bocsa! Apai ágon magyar származású jobboldali politikus. mint az UMP elnöke, a legesélyesebb jelöltként indult a 2007-es franciaországi elnökválasztáson. 2007. május 6-án, a szocialista Ségolène Royalt legyőzve, a szavazatok közel 53%-át megszerezve lett a Francia Köztársaság XXIII. elnöke.
A charme-os Sarkozy mérlege két válás, három feleség. A harmadik a nemzetközi porondon is jól ismert, szépséges Carla Bruni modell, aki a közelmúltban hozta világra első közös gyermeküket.

Gusztos Péter

1994-es nagykorúsága óta tagja is az SZDSZ-nek. A párt ifjúsági szervezetének, az 1999 őszén létrejött SZDSZ Új Generációnak alapító tagja, 2002-2003-ban elnöke, majd 2004-es lemondásáig alelnöke.
A 2002-es és 2006-os országgyűlési választásokon az SZDSZ országos listájáról szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja. A sportos államférfinek első házaságából egy leánygyermeke van, jelenlegi felesége a gyönyörű és tehetséges Kovács Patrícia színésznő.
fotó: index.hu 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást