5 nő, aki joggal vívta ki magának „az Y generáció női példaképe” címet

5 nő, aki joggal vívta ki magának „az Y generáció női példaképe” címet

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 nő, aki joggal vívta ki magának „az Y generáció női példaképe” címet

Az alábbi nők fiatal koruk ellenére már letettek valamit az asztalra, és munkásságukkal, vagy egyszerűen csak a személyiségükkel inspirálják az embereket – nem hiába lettek ők az Y generáció példaképei!

Jennifer Lawrence

Bár még csak 26 éves, a világ máris a lábai előtt hever, számos sikerfilmben szerepelt és bizony egy Oscar-díjat is bezsebelt már. Nem csak a fergeteges vörös szőnyeges esései miatt szeretjük, hanem azért is, mert kellő öniróniával rendelkezik, és szinte nincs olyan nyilvános megjelenése, ahol ne tudnánk rajta (és vele) kedvesen nevetni.

Tudja, hogy rengeteg fiatal lány példaképe, ezért szeretné őket arra inspirálni, hogyan fogadják el magukat úgy, ahogy vannak. Azt állítja, hogy mára már képes szeretni önmagát, nem törődve mások véleményével, és nem fog őrült diétákba kezdeni csak azért, hogy megfeleljen a hollywoodi trendeknek.

A fogyókúrához való hozzáállása pedig magáért beszél: „Soha nem fogok éhezni egy szerepért. Még mindig várok arra a filmre, amely elég ijesztő lesz ahhoz, hogy diétázni kezdjek, de egyszerűen nem történik meg. Legyőzhetetlen vagyok!

Amy Schumer

Még csak pár éve robbant be a köztudatba, mint színésznő: az áttörő sikert a 2015-ös Kész Katasztrófa c. film hozta meg számára. Előtte stand up humorista volt, amit továbbfejlesztett, és ma már motivációs előadóként is járja a világot, persze nem a megszokott módon.

Szerinte a humor megédesíti az emberek életét, ezért unalmas tréningek helyett, inkább saját szerencsétlen példáival szemlélteti, hogyan kell igazán élvezni az életet úgy, hogy ne érdekeljen, mások mit gondolnak rólad. Valahogy így: „Egy nő vagyok gondolatokkal, kérdésekkel és sok mondanivalóval. Ha azt mondom, szép vagyok, ha azt mondom, erős vagyok, akkor senki más nem befolyásolhatja az életemet – csak én magam.” Érdemes figyelemmel kísérni őt, mert a szavai igazán motiválóak!

Lena Dunham

Leginkább a Csajok c. sorozatból ismerheted, ami 2012-ben debütált, és amelynek egyébként Lena nem csak a főszereplője, de producere és forgatókönyvírója is. Azt nyilatkozta a széria indulásakor, hogy egy olyan „művet” szeretett volna megalkotni, ami mindenféle gátlásoktól mentes, és a szépséget több aspektusból ábrázolja. Ez sikerült is megvalósítania, hiszen sokakat megbotránkoztatott a kezdetekkor. Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője szerint például nem kellene népszerűsíteni a sorozatot, mert a fiatal lányok azt hiszik majd, hogy a kövérség teljesen normális és egészséges – merthogy Lena szereti megmutatni kerek idomait az epizódokban. Ezzel azonban pont azt kívánja hangsúlyozni, hogy ne csak az xxs-es méret legyen természetes a képernyőn.

Bár ő is küzdött étkezési zavarral, ma már ezt vallja: „Nem gyűlölöm a testem. Nagyon szerencsésnek érzem magam emiatt.”

Lady Gaga

Tudjuk, elsőre talán sokkoló lehet, hogy felkerült a listára, de nem is hinnéd, hogy mennyi fiatalt inspirált és támogatott, hogy merjenek önmaguk lenni és elindulni az úton. Amikor először hallottunk Gagáról, akkor leginkább az extrém szereléseivel tudtuk párosítani az énekesnőt, de mára már nem csak extravagáns kinézetével vívja ki a figyelmet. Mivel gyerekkorában sajnálatos módon ő is szexuális bántalmazás áldozata volt, ezért próbál olyan nőknek segíteni, akik hasonló szörnyűségeken estek át. Ezt szimbolizálja Til It Happens To You c. száma, melynek videoklipje is elég megrázóra sikerült. Ideje elfelejteni a róla kialakított botrányhősnő képet és meglátni azt, hogy milyen fontos üzenetet közvetít a zenéjén keresztül.

Soha ne hagyd, hogy bárki a világon azt mondja, hogy nem lehetsz az, aki lenni akarsz.

Blake Lively

A Pletykafészek c. sorozattal vált igazán ismert színésznővé, és szépen lassan kinőtte Serena Van Der Woodsen szerepét. A sorozat óta kizárólag sikerfilmekben szerepelt, ráadásul létrehozta Preserve c. blogját, ahol kezdő kismamáknak adott divat és életvezetési tanácsokat, beleértve azt is, hogyan kerüljék el a szülés utáni depressziót.

A blog azóta megszűnt, de csak azért, mert Blake szeretne egy nagyobb volumenű projektet létrehozni, ami által még több embert szólíthat meg. A színésznő ismert még karitatív tevékenységeiről is, szívügyének érzi árva gyerekek sorsának segítését. Okkal mondhatjuk, hogy ő nem csak egy újabb csinos, szőke hollywoodi színésznő, mert sokkal több van benne.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást