9 dolog, amit jobb, ha magadban bírsz tartani a munkahelyeden

9 dolog, amit jobb, ha magadban bírsz tartani a munkahelyeden

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 9 dolog, amit jobb, ha magadban bírsz tartani a munkahelyeden

Nem szereted a munkád

Semmi jó nem sülhet ki abból, ha azt hangoztatod magadról, hogy mennyire nem szeretsz bejárni a munkahelyedre, nem viseled jól a rád osztott feladatokat, azaz az egészet utálod úgy, ahogy van.

Az első lehetőség, hogy szembetalálod magad egy másik panaszkodó kollégával, akivel naphosszat szidhatjátok a munkát, a kollégákat és a főnököt – de őszintén, ez csak elpazarolt energia, ezzel nem juttok majd előrébb, ennél sokkal hasznosabban is eltölthetitek az időd.

A másik lehetőség már egy kicsit veszélyesebb, hiszen ha a főnök vagy egy „jóakaró” kolléga figyelmét kelted fel a negatív energiáiddal, akkor lehet, hogy pikk-pakk kerítenek egy lelkes jelentkezőt a pozíciódra.

A kollégáid képességei

Előfordulhat, hogy azt gondolod, hogy a csapatban te teljesítesz a legjobban, te vagy az, aki bent marad estig, ha kell, pontosan dolgozol és gyors vagy, ez pedig a többiekről közel sem mondható el.

Az is előfordulhat, hogy csupán egy kakukktojás kollégával van problémád, akinek nem vagy megelégedve a teljesítményével.

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy fennhangon ki is nyilvánítod az ezzel kapcsolatos véleményed, hiszen ezzel újfent csak a negativitást és a pletykálkodást szítod, másrészt pedig rossz színben tünteted fel magad a kollégáid előtt.

Tipp: Ha kiszúrod, hogy az egyik kollégád már egy jó ideje nem teljesít megfelelően, akkor várj, gyűjts konkrét példákat és amikor úgy érzed, hogy eljött a megfelelő pillanat, akkor jelezd a felettesednek és beszéljétek meg a kérdést négyszemközt!

Anyagi kérdések

Nagyon ritka, ha valaki elégedett a fizetésével, hiszen ki az, aki azt mondaná, hogy a duplájával ne lenne sokkal boldogabb?

Az, hogy mennyit keresel valójában csak a főnöködre és rád tartozik, hiszen bármennyire is jóban vagy egy-egy kollégával, hidd el, ha ezt az infót megosztjátok egymással, utána már nem tudtok majd a másikra ugyanúgy nézni.

Miért? Az egyikőtöknek biztos kellemetlen lesz, hogy miért keres többet vagy kevesebbet a másik, hidd el, már abban a percben megbánod, ahogy kiejtetted a szádon.

Bár sok szituációban csábító, hogy kicsússzon az a mágikus szám, de azt javasoljuk, hogy légy inkább diplomatikus, és ne mondj pontos összeget, ha erre terelődik a beszélgetés.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást