10 apró jel, ami segít megkülönböztetni a hamis parfümöt az eredetitől

10 apró jel, ami segít megkülönböztetni a hamis parfümöt az eredetitől

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 apró jel, ami segít megkülönböztetni a hamis parfümöt az eredetitől

Van, amikor már eleve gyanús a dolog, de néha nehéz eldönteni, hogy csak sikerült jó árat megcsípned, vagy valaki át akar verni. Az ajándékba kapott parfümök származását pedig még nehezebb lehet megállapítani – az alábbi trükkökkel viszont gyorsan kiderül, hogy valódi parfümről van-e szó, vagy csak silány másolatról.

1. Csomagolóanyag

Figyeld meg a dobozon található celofánt! Ha a parfüm igazi, akkor a celofán minőségén sem spóroltak: erős, vastag csomagolóanyag került a dobozra, ami tökéletesen simul rá. Ha a celofán laza, mozog a dobozon, akkor hamisítvánnyal van dolgod.

2.
Ragasztás

Érdemes egy pillantást vetni a celofán ragasztására is: az igazi parfüm esetében ez gyakorlatilag észrevehetetlen, míg a hamisítványoknál látszik az átfedés, el vannak csúszva az élek, vagy maga a ragasztó is kivehető.

3. Támaszték

A valódi parfüm nem csak úgy kocog a dobozban, hanem belülről is ki van támasztva, hogy a csomagolás megvédje az üvegcse értékes tartalmát. Ha nincs papírtámaszték a dobozon belül – vagy van, de az nem fehér, hanem szürkés, eltérő színű – jó eséllyel hamisítvánnyal van dolgod.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást