Haj / Stílus

A jégszőkétől a faszén feketéig – 2019-es nyári hajszín mustra

A jégszőkétől a faszén feketéig – 2019-es nyári hajszín mustra

Az ember lánya az évszakok váltakozásával valami megmagyarázhatatlan belső késztetést érez arra, hogy felfrissítse a hajszínét. Ilyenkor általában világosítunk, ami szinte soha nem megy ki a divatból. Idén rendkívül változatos a hajdivat: a jegestől a rezes árnyalatokon át a kávébarnáig minden fellelhető a palettán. Neked melyik a kedvenc színed?

Pirított kókusz

A pirított kókusz egyfajta napszítta hatást kelt, ahogy a sötétebb szőke árnyalatból jeges szőkére, szinte már fehérre vált. Ez a fiatalos, üde hajszín bárkinek jól áll – de mielőtt belevágsz, kérd ki a fodrászod véleményét is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Azt viszont mindenképpen tudnod kell, hogy a szőkítés hosszú folyamat, és rengeteg ápolást, táplálást igényel, hogy megőrizd a hajad egészségét, ezért hetente legalább kétszer tegyél fel egy tápláló pakolást, és ne felejts el kondicionálót sem használni. Ha a természetesség híve vagy, akkor balzsam helyett argánolajjal is leápolhatod a száraz hajvégeidet – ez nem hagy olajos hatást, mert hamar beszívja a haj.

Rezes árnyalatok

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Nagyon széles skálán mozognak, szinte bárki megtalálhatja a bőrtónusához és szemszínéhez passzoló árnyalatot. Idén nyáron a következő színek hódítanak: rozé barna, rézvörös, sötét gyömbér, eperszőke. Mindig kérd ki a fodrászod véleményét mielőtt belevágsz a változtatásba, mert a vöröses árnyalatokat a legnehezebb korrigálni.

„Cold Brew” kávé barna

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A „Cold Brew” egy kávé fajtának a neve, amit hidegen kell elkészíteni, és sokkal lágyabb, kevésbé erős ízű kávé, mint a hagyományos. Ez a finom lágyság ihlette a frizuratrendeket is, hiszen a „Cold Brew” barna kevert, enyhén rezes árnyalata is pont olyan látványt nyújt, mint egy frissítő reggeli kávé.

Rose Gold

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Valószínűleg egy jó ideig még nem fog kimenni a divatból ez a fiatalos szín, ami rengeteg árnyalatának köszönhetően bármilyen bőrtónushoz igazítható. Ha kipróbálnád, de nem vagy biztos magadban, akkor elsőre világosítsd csak a hajvégeidet – barna hajhoz például remekül illik a pinkes változata, szőkéhez pedig a barackosabb, púderes árnyalatok passzolnak.

Jégszőke

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A Trónok harca nem ér véget nyomtalanul, Daenerys Targaryen alakja a fodrászvilágot is megihlette. Az idei év egyik slágerszíne a jégszőke. A hosszú, szinte fehérbe hajló fazont akár fonásokkal is variálhatod, mint a Sárkányok anyja. A romantikus viselet mellett a rövidebb fazonok is hódítanak, hiszen az idén a bohó stílus mellett újra virágkorát éli a bob fazon.

Faszén árnyalatok

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Feketét nyáron? Igen, legalábbis, ami a frizuradivatot illeti! A technikákat illetően választhatsz balayage vagy ombre technikával készült frizurát. Jó hír az őszülő hajúaknak, hogy idén a természetes ősz tincsek is nagyon divatosak. Ha eddig festetted a hajad, akkor nincs más dolgod, mint elmenni a fodrászhoz, és megkérni, hogy hozzátok vissza a természetes hajszínedet. A több évnyi hajfestés után jót fog tenni a fejbőrödnek a pihenés.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást