Egyre népszerűbb a járvány miatt az online szex

Egyre népszerűbb a járvány miatt az online szex

Címlap / Szerelem / Szex / Egyre népszerűbb a járvány miatt az online szex

A világjárvánnyal járó távolságtartás sokak számára jelentette a lemondást a fizikai közelségről, így például a szexről is. Nem most a legideálisabbak a körülmények a randizásra vagy egy új kapcsolat kialakítására.

A BBC cikke szerint többek között ez is lehet az oka annak, hogy a járvány kezdete óta virágkorukat élik az online szexprogramok. Rendeztek már Zoom workshopot, ahol a „mocskos beszédet” lehetett gyakorolni – ez ugyanis olyasmi, amire elég komoly szükség van, ha az ember online próbál szexuális életet élni – és egyre több az online szexparty is.

Ezek az események pótolhatják az intimitás hiányát, legalábbis egy bizonyos mértékig. A résztvevők és a szervezők számára az online szexuális találkozások „utánozhatják” a személyes tapasztalatokat. Lehetőséget kínálnak a nagyon is igényelt pszichológiai megkönnyebbülésre, de a fizikai érintést közvetlenül nem helyettesítik, és nem is helyettesíthetik.

Online szex
istockphoto

Átalakultak a randiappok

A járvány kitörése óta bizonyos randiappok, például Bumble lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy profiljukon megjelöljék, ha a  „csak virtuális” vagy a „szociális távolságtartás” randikat favorizálják. A Bumble szóvivője szerint sokan élnek is a lehetőséggel, hogy a találkozásokat a biztonságos online térben ejtsék meg.

A platformon a videóhívások száma 2020 májusában 42%-kal emelkedett az Egyesült Királyságban az előző hónaphoz képest, amikor még nem léptek életbe a járványügyi szabályozások.

Az online lebonyolított első randik persze messze állnak a konkrét, virtuális szexuális kapcsolattól, de a felmérések szerint ezekre is van kereslet. Októberben egy felmérés során 2000, 35 év alatti, egyedülálló férfit kérdeztek meg az Egyesült Államokban. Kiderült, hogy 58%-uk létesített virtuális szexet a világjárvány idején.

Közülük 77% olyan valakivel tette ezt, akivel soha nem létesítettek korábban szexuális kapcsolatot. A Bumble felmérése  5000 egyesült királyságbeli egyedülállót kérdezett, 32%-uk azt mondta, hogy a „digitális intimitás” fontos egy kapcsolatban „mind a lezárások alatt, mind az intézkedések feloldása után”.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást