Életmód / Ezotéria

Japán horoszkóp – A vércsoport szerinti személyiségfejtő

Japán nő

A babona 1916-ban indult, amikor néhány japán orvos arra a következtetésre jutott, hogy az A vércsoportú emberek intellektuálisak és mérsékelt temperamentumúak, míg a B vércsoportúak épp ennek az ellenkezői. Ma Japánban a vércsoport-horoszkóp nagyon népszerű személyiségmutató. Annak ellenére, hogy nincs bizonyított, tudományos alapja, az emberek hisznek benne.

Japánban már iskolás korban számos fizikai vizsgálaton esnek át a gyerekek, így a legtöbb japán ember tudja, milyen vércsoportja van. Sok japán csodálkozik, hogy mi európaiak miért nem tudjuk saját vércsoportunkat. Japánban sokkal gyakrabban hangzik el a „Mi a vércsoportod?” kérdés, mint a „Milyen csillagjegyben születtél?”.

Lássuk hát, mely vércsoport, milyen személyiségre utal!

A vércsoport

Általában az ilyen vércsoportú emberek nyugodtak, higgadtak és komolyak. Szilárd karakterrel rendelkeznek, megbízhatók és szavahihető emberek, mégis olykor konokul viselkedek. Mindig átgondolják a dolgokat és előre megterveznek amit csak lehet, nagyon kitartóak az élet minden területén. Szeretnének saját ideáljaiknak megfelelni, nagyon perfekcionisták.

Az A-vértípusú emberek mások számára néha túl zárkózottnak, távolságtartónak tűnhetnek. Megpróbálják elnyomni saját érzelmeiket, és mivel már gyakorlottak ebben, mindenki erősnek hiszi őket. Ám valójában törékenyek, nincsenek acélból. Általában hasonló temperamentumú emberekkel veszik körbe magukat. Hajlamosak gorombák lenni azokkal, akik teljesen különböző személyiséggel rendelkeznek.

B vércsoport

A B-vértípusú emberek kíváncsiak és érdeklődők az élet minden területén. Ez izgalmas személyiséggé teszi őket, azonban hajlamosak túl sok minden felé érdeklődni és túl sok hobbit űzni. Hajlamosak hirtelen lázba jönni egy-egy új dologért, majd hirtelen dobják azt. Azonban sikerül megtalálniuk azokat az érdekeket, amelyek igazán fontosak számukra, és azokhoz nagyon ragaszkodnak. A B vércsoportú emberek mindig kitűnnek társaik közül, nem kedvelik az átlagos dolgokat és ők maguk sem átlagosak.

Általában annyira elmerülnek saját világukban, hogy hajlamosak elhanyagolni más, talán sokkal fontosabb dolgokat. Az általános róluk alkotott kép, hogy vidám természetűek, akik tele vannak energiával, lelkesedéssel és lendülettel – egyesek viszont úgy gondolják, ez csak egy külső álca, belülről teljesen más személyiségek. Emellett az a vád is gyakran éri őket, hogy nem akarnak valódi kapcsolatokat létrehozni másokkal.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

0-s vércsoport

A 0-s vércsoportú emberekről úgy tartják, hogy igazi társasági emberek, képesek harmóniát teremteni egy csoport tagjai közt, gondoskodnak a csoport hangulatáról. Könnyelmű, békés és gondtalan emberek benyomását keltik. Úgy tartják róluk, hogy jószívűek és jóindulatúak, szeretnek nagyvonalúan pénzt költeni. A 0-s típusokat általában mindenki szereti.

Azonban nekik is van egy meglepően makacs, erős akaratú oldaluk is, titokban mindenről megvan a saját véleményük. Nagyon rugalmas emberek, alkalmazkodóképesek és könnyen elfogadják az új dolgokat. Befolyásolhatják őket más személyek vagy külső hatások. Úgy tűnhet, hogy higgadt, megbízható emberek, de gyakran félrecsúsznak és véletlen baklövéseket követnek el. Összességében a 0-s vércsoportúak szeretetre méltó emberek.

AB vércsoport

Az AB vércsoportú emberek finom érzékenységgel rendelkeznek. Figyelmesek mások érzéseit illetően, körültekintően és óvatosan foglalkoznak a körülöttük levő világgal. Másrészt azonban szigorúan magukba fordulnak és csak a hozzájuk nagyon közel állókkal törődnek.

Úgy tűnhet, két személyiségük van: az egyik az, amit kifele mutatnak, és egy sokkal érzékenyebb belső, amely saját szűk világukban van jelen. Gyakran válnak szentimentálissá, ilyenkor túl mélyen látják a dolgokat. Általában sok barátjuk van, de a magányt jobban szeretik.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást