Január 25–31.: Ezek lesznek a jövő hét legszínesebb programjai

Január 25–31.: Ezek lesznek a jövő hét legszínesebb programjai

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Január 25–31.: Ezek lesznek a jövő hét legszínesebb programjai

A téli mínuszok se vegyék el a kedved a jobbnál jobb programoktól, hiszen jövő héten is remek kiállítások, előadások, vetítések, koncertek, bulik, és vásárok várnak! Következzen január 25 és 31. közötti programajánlónk!

HÉTFŐ – január 25.

A SZOKÁS HATALMA – Pszichorendelés az Akváriumban!

Ha szeretnél egy kicsit többet megtudni arról, mi állhat rossz szokásaid, beidegződéseid hátterében, vagy hogy mikortól válnak ezek már kényszerré, érdemes ellátogatnod az Akváriumban megrendezett eseményre, ahol a beszélgetés fókuszában a szokás hatalma áll majd.

Dollár Papa Gyermekei: a TÁGRA ZÁRT SZEMEK próbája – Trafó

A Trafóban egy olyan színházi előadás próbáját tekintheted meg ezen a napon, mely nem ismer tabukat. A négy szereplős darab Arthur Schnitzler Álomnovellája alapján készült, a rendező Ördög Tamás, a színészek pedig Láng Annamária, Rába Roland, Ördög Tamás és Urbanovits Krisztina.

KEDD – január 26.

A kiállítás mint műalkotás – El Kazovszkij életmű-kiállítás – BÁV Műkereskedelem

El Kazovszkij orosz származású Kossuth-díjas magyar festőművész életmű-kiállítása egész biztosan nagy hatást fog gyakorolni rád. A nagyszabású, mintegy 400 alkotást bemutató tárlaton ezúttal a kiállítás kurátora vezet majd végig, melynek során a kiállítás rendezési folyamatába is bepillantást nyerhetsz.

CSONTVÁRY GÉNIUSZA – Csontváry Kosztka Tivadar életmű-kiállítás – Dísz tér

Vasárnapig még megtekintheted a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakjának, Csontváry Kosztka Tivadarnak életmű-kiállítását a Honvéd Főparancsnokság épületében.

A tárlaton leghíresebb festményét, A magányos cédrust is megcsodálhatod!

SZERDA – január 27.

Nők a magyar avantgárdban – I. rész – Mozdulatművészet és testkultúra » Justus Pál-beszélgetések 8.0 « – Bálint Ház

A Bálint Ház és a Mérei Ferenc Szakkollégium közös szervezésében a magyar történeti avantgárdod női szempontból feldolgozó sorozat indul a Bálint Házban. Az első beszélgetés vendégeként Madzsar Alice-ről és Nagy Etelről lesz szó egy társadalmi-művészeti beszélgetés keretében.

Bereményi 70 – Petőfi Irodalmi Múzeum

Bereményi Géza 70. születésnapjának alkalmából a Magvető Kiadó és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében az írót olyan neves kortársai fogják köszönteni, mint Bagó Bertalan, Radnóti Zsuzsa, Jánossy Lajos, Kardos Sándor, és Spiró György!

CSÜTÖRTÖK – január 28.

ON THE NORTH SPOT // Norvég Civil Támogatási Alap úti beszámolók – Trafó

A Trafóban vetített dokumentumfilmben két fiatal nő útját kísérheted végig, akik Reykjavik, Oslo, Tromsø, és Észak-fok társadalmi problémáit, előítéleteit, civil kezdeményezéseit, integrációs nehézségeit veszik górcső alá.

Beszélgetés Szilágyi Tiborral és Gálffi Lászlóval – Bajor Gizi Színészmúzeum

Igazán izgalmas, nosztalgikus időutazáson vehetsz részt, ha ellátogatsz a Bajor Gizi Színészmúzeum idei első beszélgetésére, ahol ezúttal Szilágyi Tibor és Gálffi László fognak mesélni emlékeikről, melyek Darvas Ivánhoz és a Vígszínházhoz kapcsolódnak.

PÉNTEK – január 29.

Mary PopKids 6. SZÜLINAP @A38 // barbarastahl // Monkeyneck – A38 Hajó

A Mary Popkids pénteken ünnepli alakulásának 6. évfordulóját, és ebből az alkalomból egy fergeteges koncerttel készülnek az A38-on. Fellép még Stahl Barbi, Monkeyneck, és a Top Mgmt Djs is!

Balaton Method vetítés  Toldi Mozi

Nem láttad még a nagy sikerű Balaton Methodot? Vagy esetleg csak szeretnéd újra megnézni? A nagy sikkerre való tekintettel a Toldi Mozi újra levetíti ezt a 17 magyar zenekarral, közösségi finanszírozásból készült zenés filmet. Vetítés után pedig akár maradhatsz is egy finom forró csokira vagy egy jó pénteki fröccsre!

SZOMBAT – január 30.

Exkluzív tárlatvezetés Scherer Péterrel és Mucsi Zoltánnal – Műcsarnok

Ha hétvégén egy kis kikapcsolódásra, de ugyanakkor egy izgalmas kultúrprogramra is vágynál, akkor válts jegyet a Műcsarnok exkluzív tárlatvezetésére, ahol Scherer Péter és Mucsi Zoltán kultikussá vált párosa fog körbevezetni Nicolas Schöffer retrospektív kiállításán!

Gardrób Közösségi Vásár – Király utca – Central Passage

Ha beszereznél még néhány téli darabot, vagy esetleg már a tavaszi szezonra nézelődnél, szombaton irány a Gardrób Közösségi Vásár! Nagy választék, olcsó árak és garantált jó hangulat vár! Sőt, ha te is szeretnéd eladni megunt ruháid, még regisztrálhatsz!

VASÁRNAP – január 31.

A Koffein Hétvégéje: „maradj ébren velünk” 

Gondoltad volna, hogy létezik külön fesztivál a koffeintartalmú ételek-italok ünneplésére? Ha a kávé szerelmese vagy, akkor egyértelmű, hogy ez a legjobb vasárnapi program számodra! A rengeteg istenikülönleges kávé mellett most kávéval készült ételeket, vagy akár alkohollal megbolondított fogásokat is megkóstolhatsz!

Harmonia cælestis – házimuzsika Esterházy Péterrel és Mácsai Jánossal – Óbudai Társaskör

A vasárnap este igazi kulturális feltöltődéssel kecsegtet! A középpontban Esterházy Péter Harmonia cælestis című könyve áll majd, a zenei aláfestést pedig hegedű, szaxofon, viola da gamba, csembaló, és ének szolgáltatja! A programmal Mácsai János zenetörténész célja az intim hangulatú kamarazenélés újraélesztése.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást