5 izgalmas krimi, amivel bekuckózhatsz az esős napokon

5 izgalmas krimi, amivel bekuckózhatsz az esős napokon

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 izgalmas krimi, amivel bekuckózhatsz az esős napokon

A téli időszak sokak számára az egyetlen az évben, amikor végre van egy kis idejük pihenni, és például a kanapén ülve olvasgatni. Ha a korai sötétedésben te sem vetsz meg egy kis borzongást, és szívesen olvasgatsz izgalmas krimiket, ezeket ajánljuk neked!

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Igen, tudjuk, hogy film is készült belőle, de hacsak még nem tetted, véletlenül se rontsd el magadnak a meglepetést a megtekintésével!

Egyrészt azért, mert a hihetetlenül izgalmas könyv fordulatait sajnos nem sikerült visszaadni a filmvásznon, és a kritikusok szerint legfeljebb közepes mű készült, másrészt mert a könyv amúgy is mindig sokkal jobb.

A könyv kicsit lassan indul be, de ha egyszer beszippant, teljesen magával ragad. A végén pedig olyan fordulat vár rád, amitől pár napig talán megmukkanni sem tudsz majd.

Mark Frost: Twin Peaks titkos története

Ki ölte meg Laura Palmert???

A kérdés egy időben a fél világot foglalkoztatta, de David Lynch sorozata minden válasszal több másik kérdést nyitott meg, és valószínűleg nem volt még ember, aki a Twin Peakset végignézve azzal az érzéssel dölt volna hátra, hogy: aha, jól van, értem!

Ez a regény végre választ ad fontos kérdésekre, elmeséli, mi történt Twin Peaksben az elmúlt 25 évben, és a közelgő új évad eseményeit is felvezeti.

Rajongóknak kötelező!

Dan Brown: Inferno

Keressetek és találtok.

Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Dan Brown új regénye ismét a csodálatos olasz helyszínekre repíti az olvasót, hogy idegszálakat borzoló rejtélyeket derítsen fel.

A könyv a történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye.

Miközben a főszereplők az életükért futnak versenyt az idővel, te is garantáltan lúdbőrös leszel.

Agatha Christie: Karácsonyi krimik

Néhány igazi klasszikus, az ünnep jegyében.

Agatha Christie sok éven keresztül, minden karácsonykor megörvendeztette rajongóit egy új könyvvel, ráadásul az ünnep több krimijében is szerepel.

Az Európa Könyvkiadó most ezeket gyűjtötte össze, és alakította kötetté, ezzel egyrészt tökéletes karácsonyi ajándékot alkotva krimikedvelőknek, másrészt lehetőséget adva arra, hogy saját magadat is meglepd néhány izgalmas órával, két bejglievés között.

Joe Hill – Stephen King: A magas fűben – Teljes gázzal

Stephen King a félelmetes történetek királya, ám a trónkövetelő személye sem éppen véletlen: Joe Hill lehet a krimikönyvek hercege, már csak azért is, mert ő nem más, mint Stephen King fia.

A két szerző két, közösen írt elbeszélését most egy kötetben olvashatod.

A Teljes gázzalt Richard Matheson regénye, a Párbaj ihlette, amit maga Stephen Spielberg is megfilmesített, és sodró lendülettel visz magával a cselekménybe, míg A magas fűben éppen az irányvesztettséggel, a feszültség fokozásával borzolja a kedélyeket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást