Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

5 izgalmas, hátborzongató film a világvégéről

5 izgalmas, hátborzongató film a világvégéről

Bár őszintén hiszek abban, hogy a most tomboló vírust hamarosan legyőzzük és tanulunk ebből a helyzetből, azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy sok-sok poszt-apokaliptikus film jut eszembe a történtek kapcsán. Nem éppen szívderítő, és a valóságtól remélhetőleg nagyon is távol álló, de roppant izgalmas filmválogatásunk következik, melynek fókuszában a világvége van.

Holnapután

A 2004-es akciófilm középpontjában az ember felelőtlensége és kapzsisága áll, hiszen túlhasználva erőforrásainkat, globális felmelegedésbe sodorva a világot, a természet végül ellenünk fordul.

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológus hiába figyelmezteti a világ vezetőit az egyre nagyobb valószínűséggel bekövetkező katasztrófára, végül csak akkor lépnek, amikor már túl késő és a Föld időjárása visszafordíthatatlanul megváltozik.

Miközben Jack próbálja menteni a menthetőt, fia, Sam (Jake Gyllenhaal) épp New Yorkban van egy tanulmányi versenyen, ahol aztán elszabadul a pokol…

 

Míg a világvége el nem választ

Egy 35 km-es aszteroida száguld megállíthatatlanul a Föld felé és már semmit sem lehet tenni a becsapódás és a bolygó teljes pusztulása ellen.

A világban pánik tör ki, hiszen csupán 21 nap maradt az egész emberiség számára.

Dodge (Steve Carell) házassága is áldozatául esik a pániknak, neje ugyanúgy úgy dönt, hogy élete hátralévő három hetét nem a férjével akarja tölteni.

A férfi összeismerkedik a szomszédjával, Penny-vel (Keira Knightley), aki próbál úgy tenni, mintha nem lenne a kanyarban a világvége és együtt vágnak neki utolsó napjaiknak. Kicsit abszurd, de rendkívül szórakoztató és elgondolkodtató film. Te vajon hogyan viselkednél hasonló helyzetben?

 

2012

A Holnapután rendezője, Roland Emmerich nagyon ráérzett a világvégés filmekre, 2009-ben került mozikba a 2012 című filmje, amely a sokat emlegetett maja jóslat apropóján született, mi szerint ebben az évben ér véget a világ.

A John Cusack és Amanda Peet főszereplésével készült film egy család történetén keresztül mutatja be a világvége előtti kétségbeesést, akik egy Yellowstone Parkbeli kirándulás során találkozik egy őrültnek látszó fickóval (Woody Harrelson), akinek tudomása van róla, hogy a kormány készül a világvégére, épp csak a lakosságot nem tájékoztatta róla.

A hajsza megindul, hogy a férfi legalább a családját meg tudja menteni…

 

Az ember gyermeke

A 2006-os sci-fi különös módon közelíti meg a világvégét, az emberiség lassú, de biztos pusztulásához a történet szerint az vezet, hogy nem képes tovább szaporodni.

A globális meddőség immár két évtizede fennáll, ami azt jelenti, hogy alig száz év maradt hátra az emberek számára, a szociális összeomlás pedig gazdasági katasztrófához is vezetett, a világ lángokban, a terror és a káosz uralkodik mindenhol, a tudósok pedig reménytelenül keresik a megoldást.

Egyszer csak felbukkan egy nyugat-afrikai nő, Kee, aki csodával határos módon gyermeket vár, így az ő megmentése nemcsak két emberélet, hanem az egész emberiség megóvását jelentheti.

A főszerepekben Clive Owen, Julianne Moore és Michael Caine is felbukkan.

 

Legenda vagyok

Látva az elmúlt napok fotóit a kihalt New Yorkról, azt hiszem sokunknak ugrott be néhány jelenet a Will Smith főszereplésével készült Legenda vagyok című filmből.

A történet szerint csupán három év leforgása alatt egy sikeresnek hitt gyógyszeres kezelés zombivá változtatta a város lakosságának nagy részét, a virológus férfi pedig egyedül keresi a megoldást a kiürült metropoliszban, hűséges társával, kutyájával, Sammel.

Fogalma sincs, hogy a városon kívül vajon vannak-e túlélők, vagy az egész világot bekebelezte már a járvány, de mégis mindennap teszi a dolgát, bízva benne, hogy még van remény az emberiség számára.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást