Kikapcsolódás / Otthon / Utazás

Itt lehet a legszebb fotókat készíteni a világon – Instagramra teremtettek!

Itt lehet a legszebb fotókat készíteni a világon – Instagramra teremtettek!

Szivárványszín sziklák, reneszánsz festők életre kelt tájai és bűbájos kis falvak. A világon rengeteg gyönyörű hely van, de azok, akik számára fontos, hogy utazásaik során remekbe szabott képeket is készíthessenek, ezeket a tájakat keresik fel a legszívesebben. Itt tényleg elég csak megnyomni a gombot a tökéletes fényképért!

Szivárvány-hegy, Peru

A Szivárvány-hegy, vagy eredeti nevén Vinicunca olyan gyönyörű, hogy sokan egy-egy kép láttán el sem hiszik, hogy valódi. Pedig az!

Ez a 4 800 méter magas tarka csoda egy hosszú és kemény túra után várja az ide látogatókat, de a túra minden egyes lépése megéri!

A csodálatos színeket az ásványi lerakódások rétegződése okozza a homokkő sziklában. Önmagában is elképesztő látvány, de ha még egy-két láma is a képbe kerül, akkor tényleg nehezen tudunk ennél klasszabb fotótémát elképzelni.

Üröm az örömben, hogy a Szivárvány-hegy szépségét egyre többen fedezik fel, így az lassan szó szerint elkopik a turisták lába alatt.

Ha nem vigyázunk rá, könnyen lehet, hogy hamarosan csak néhány Instagram-poszt marad belőle…

Gamla Stan, Stockholm, Svédország

Stockholm ezen részét meglátogatni olyan, mint belépni egy különleges festménybe, vagy egy középkori tündérmesébe.

A szűk, macskaköves utcácskák és a színes, tarka házak, közöttük pedig a bűbájos kávézók úgy hatnak, mintha egy Disney film díszletei lennének.

Nem csoda, hogy az erre járók nem győzik fotózni a szebbnél szebb látképeket.

Spencer gleccser, Alaszka

A fotózásra inspiráló Spencer gleccser 3 500 méter magasan emelkedik ki a tájból gyönyörű, királykék, természetes jégsorompóként, olyan színekben ragyogva, hogy arra már semmilyen filter nem kell.

A robusztus, vad csúcsok, a lélegzetelállító vízesések és a kanyargó kis folyócskák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a hely lett a világ egyik legtöbbször Instára posztolt helyszíne.

Positano, Olaszország

Azon túl, hogy hihetetlenül vicces, hogy az olasz várost, ahol annyian posztolnak egy lájkokat hozó képért, éppen így hívják, Positano tényleg a föld egyik gyöngyszeme, amit mindenkinek érdemes felkeresnie.

Az Amalfi parton az ide utazó úgy érzi magát, mintha egy régi Hollywoodot megidéző film díszletébe csöppent volna bele.

A nap szikrázó kék égen ragyog a csipkézett csúcsok fölött, a megvilágítva a tengert a rózsa, barack és pisztácia pisztácia színű házak lábainál.

A citrom fürtökben lóg zöld fákon, melyek a kanyargós parti utak mentén állnak, hotelek, designer butikok és elegáns éttermek között.

Giethoorn, Hollandia

Hollandia Velencéjében vízi utakon lebegve tölthetsz el egy napot ezt a békés földi paradicsomot csodálva – nem véletlen, hogy ez a gyöngyszem kis falu lett Hollandia legtöbbször fotózott helye.

Összesen csaknem 90 kilométernyi vízi út hálózza be itt a tájat, így részt vehettek egy relaxáló kenus túrán, de saját hajót is bérelhettek, hogy felfedezzétek a tájat, a mézeskalács-házikókat, a zöld szántóföldeket és az éttermek vízig kinyúló teraszait, meg persze a hattyúkat és a kacsákat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást