Karácsony közeledtével a boltok polcain, a cukrászdákban és sokunk konyhájában is megjelennek az ünnepi sütemények, amelyek gyakran nemcsak igazán finomak, de látványosak is. De ha mi magunk készítjük el otthon a süteményeket, vagy kutatjuk az üzletekben a tökéletes bejglit és társait, az bizony stresszes is lehet. Éppen ezért érdemes kifejezetten olyan finomságokat készítenünk, amelyek egyszerre mutatósak és könnyen kivitelezhetőek.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Gréti, a @DOLCEFARNIENTE – Édes Semmittevés megálmodója mestere ennek, most pedig nekünk is elárulja, hogyan készíthetünk egyszerűen nagyszerű karácsonyi süteményeket.
Honnan ered a sütés iránti szereteted?
Körülbelül 6 éves koromban kezdődött a sütéssel kapcsolatos szenvedélyem. A nagymamámtól tanultam sütni, akivel először mézeskalácsokat készítettünk karácsonyra. Eleinte a szaggatással és a díszítéssel kísérleteztem, később már én gyúrtam a tésztát is. Ezt követően rendszeresen sürögtem-forogtam a konyhában a dédmamám és nagymamám szoknyája mellett, annak köszönhetően, hogy a suli után és a szünetekben is az idő nagy részét velük töltöttem.

Az egész családom nagyon édesszájú, a mamám és a dédim pedig mindig is szerettek sütni, így igazából mindenki jól járt. Senki nem lepődött meg, ha az ünnepek alkalmával is legalább 7-8 féle sütemény volt az asztalon – így számomra mai napig ez a mérvadó és a normális, hiszen mindig ezt láttam tőlük.
