A sajttorta napjaink egyik legkedveltebb desszertje, szinte minden kávéházban vagy étteremben találkozhatunk ezzel a finomsággal. Talán nincs is jobb alkalom arra, hogy elkészítsük ezt a desszertet, mint a közelgő karácsony. Összegyűjtöttük azt a 3 legfinomabb sajttorta receptet, amivel garantáltan mindenkit lenyűgözhetünk az ünnepi asztalnál.
1/3 Klasszikus New York sajttorta
Ez a sajttorták alfája és omegája, minden sajttorta alapja ebből a receptből indul ki. A New York-i verziót tejföllel gazdagítjuk, ettől lesz igazán lágy és krémes a textúrája.
Hozzávalók:
A krémhez:
15 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
80 dkg krémsajt (tejszínes)
20 dkg tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 db tojás
A formához: 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
A formát kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.
A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is. A vajat megolvasztjuk és a darált keksszel összegyúrjuk. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk, ehhez jó szolgálatot tesz pl. egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt. A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk. Recept forrása: Nosalty
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!