Ismerd meg a Baba-sziget hátborzongató múltját

Ismerd meg a Baba-sziget hátborzongató múltját

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ismerd meg a Baba-sziget hátborzongató múltját

Te hallottál már a világ egyik legkísértetiesebb szigetéről? Távolról nézve csak egy egyszerű partszakasznak tűnik, de amint besétálsz a közepére, olyan látványban lehet részed, amit eddig csak a horrorfilmekben tudtál volna elképzelni. Ha te is kedveled a hátborzongató történeteket, ezzel a legendával feltétlenül meg kell ismerkedned!

Rémálom a Paradicsom közepén

Nem véletlenül tartják Mexikó egyik ékkövének a híres Xochimilco csatornát, amin végighajózva úgy érezheted magad, mintha egy falatnyi Velencébe csöppentél volna.

A táj önmagáért beszél; szivárvány színeiben tündöklő virágok, kenuban pihenő turisták és vidáman éneklő mariachi zenekarok. Úgy hangzik, mint egy álom, ugye?

Ha viszont elég sokáig maradsz a vízen, egy sokkal kevésbé barátságos látványba ütközhetsz.

A csatorna közelében bújik meg ugyanis az a sziget, amely telis-tele van rémisztő játék baba fejekkel és különböző testrészeikkel – az elmúlt évek viharai pedig csak rontottak az amúgy sem kellemes tájképen.

Valóság vagy képzelet?

A Baba-sziget legendája egy Don Julian Santana Barrera nevű embertől indult el, aki remeteként éldegélt teljesen egyedül a csatorna közelében.

Egy átlagos reggeli sétája azonban szörnyű tragédiába torkollott, amikor a férfi egy vízbe fulladt kislányt talált a partszakasz mentén.

Valójában sosem derült ki, hogy ez a borzalmas esemény tényleg megtörtént-e, ugyanis a nyomozók semmiféle információt nem találtak a gyermekről, sem a balesetéről.

Emiatt sokan vélik úgy, hogy az egész tragédia csak Julian fejében játszódott le, és mindössze egy rémálomról volt szó.

Bármelyik verzió is igaz, a reakciója nagyon is valós volt.

Az áramlat meglepetése

Nem sokkal a borzalmas reggel után a remete észrevett egy játék babát, amely a víz tetején lebegett.

A férfi nem gondolkodott sokáig; rögtön kihelyezte az egyik közeli fára a kislány lelkének tiszteletére, és egyúttal védelemként a további tragédiák ellen.

Csakhogy egyetlen baba nem tűnt elegendőnek.

A következő napon újabb műanyag fejet sodort a szigetre az áramlat… majd még egyet, végül pedig már sorban érkeztek a játék kezek és lábak.

Don Julian pedig mindegyiket külön-külön felakasztotta az erdő fáira, sőt, olykor még régi ruhadarabokat is adott rájuk.

Rémisztő egybeesés

Nem telt bele sok idő, és az egész szigetet műanyag fejek és baba-testrészek lepték el.

Így érthető, hogy sokan valóra vált rémálomként tekintettek a szigetre, noha Don Julian nagylelkű házigazda volt.

Örömmel fogadta a látogatókat az otthonában, és szívesen mesélt a spirituális világnak készített, folyamatosan növekvő emlékművéről.

Ugyanakkor nem érezte magát teljes nyugalomban.

Unokaöccsének gyakran mesélte, hogy hangokat hallott a csatornából, amelyek őt hívogatták, de sosem merte közelről megnézni.

A remetét végül 2001-ben holtan találták; kísérteties módon vízbe fulladt, épp ott, ahol az állítólagos kislányt meglelte. A sziget legendája viszont közel sem ért véget Don Julian halálával.

A Baba-sziget, napjainkban

Jelenleg a férfi unokaöccse vigyáz a helyre, aki azóta több kísérteties élményről is beszámolt már.

Nem egyszer előfordult, hogy a fákon díszelgő játék babák feje teljesen váratlanul megmozdult, de rémisztő hangokból sincs hiány.

A sziget híre végül egy természetfeletti jelenségekkel foglalkozó stábhoz is eljutott, érkezésük után pedig ők is meglepő dolgokat tapasztaltak.

Kaparászás a tetőn, furcsa neszek, sőt, még azt is sikerült lencsevégre kapniuk, ahogy az egyik játék baba kinyitja a szemét!

Ettől függetlenül rengeteg horror rajongó és környékbeli látogat el a szigetre, hogy egy-egy újabb figurát tegyen fel az erdőbe – ők így próbálják életben tartani a remete hagyományát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást