Így irányítsd az életed és zárd le a múltat

Így irányítsd az életed és zárd le a múltat

Címlap / Életmód / Egészség / Így irányítsd az életed és zárd le a múltat

Minden egyes ember rendelkezik valamilyen múlttal. Van, aki könnyebb megpróbáltatásokon ment át az életében, és van olyan, aki nehezebbeken. De ennek nem kell befolyásolnia a jelenedet. Ne hagyd, hogy a múltad meghatározza a jövődet. Vedd kezedbe az életedet! Ehhez nyújtunk most segítséget.

Sok esetben a gondolkodásmóddal van a baj. Hajlamosak vagyunk mindig másra, vagy a körülményekre fogni a jelenünket. „Minden jobb lenne, ha lenne valakim.” „Ha nem ilyen lett volna a gyerekkorom, most nem tartanék itt” Ismerősek ezek a gondolatok? Ha igen, akkor el kell szánnod magad, hogy máshogy állsz ezentúl a dolgokhoz.

Az elme megújítása egy hosszú folyamat, de szorgalommal ki lehet zárni a negatív gondolatokat és érzelmeket. Ne légy lusta kezedbe venni az irányítást, hiszen a jövőd múlik rajta. Ha tudatosan nem változtatsz a gondolataidon, nem fog változni semmi az életedben.

Ne felejtsd, ami régen történt, segített azzá válni, aki ma vagy. Egy erősebb ember.

Olyan sose lesz, hogy ne jönne szembe valamilyen akadály. Mindig van valami az útban. De nem arra kell figyelni, hogy milyen nehéz ezeket legyőzni. Hidd el mindenkinek meg van a maga baja, még ha nem is látszik. Arra kell fókuszálni, hogy minden egyes megpróbáltatással csak erősebb legyél és fejlődjön a személyiséged. Ne felejtsd, ami régen történt, segített azzá válni, aki ma vagy. Egy erősebb ember.

De ez nem azt jelenti, hogy a múltad határozza meg a jövődet. Nem számít, hogy mi történt régen. Nem kell azonosulnod a múlttal, a jövőd viszont most alakul. Most tehetsz azért lépéseket, hogy jobb legyen. Ne hagyd, hogy a kesergés, a múltan való rágódás elvegye tőled ezt a lehetőséget.

Nem akarsz egész nap mérges lenni ugye? Akkor ne beszélj folyamatosan a múltadról. Ha megengeded, hogy a régiek hatással legyenek rád, nem fogod élvezni a jelent. Az sem számít, hogy a ma reggel történtekről vagy a gyerekkorodról van szó.  Nem élhetsz a múlt feletti megbánásban. Döntsd el: ezentúl nem leszel egy sebeit nyalogató kiscica és nem fog siránkozni az elmúlt évek miatt.

A félelem, kiszívja belőled az életet. A tegnap már elmúlt. A holnap pedig még nincs itt ezért nem érdemes aggódni miatta. A mával rendelkezel, arra kell figyelni. A folyamatos önsajnálatban való tocsogást csak te tudod legyőzni. Bármennyire is sajnálod a múltat, már nem tudsz vele mit csinálni. De a jelennel igen. Kezdd újra!

Ehhez akármennyire is nehéz, igenis meg kell bocsátani azoknak, akik bántottak. Ha nem engeded el, csak Téged mérgez. Sokkal szabadabban tudsz élni, ha leteszed ezeket az embereket és nem hagyod, hogy elfertőződjön a seb.

Ahhoz, hogy te irányítsd a dolgokat, el kell hinned, hogy az életed során valami jó fog veled történni. De ne csak három napig, hanem váljon szokásoddá, még akkor is, amikor valami rossz történik. Ne légy lusta hinni. Mindig van valami, amivel meg kell küzdeni, de ettől nem kell rettegni, túl leszel rajta és erősebbé tesz. Ne engedj annak a gondolatnak, hogy neked soha semmi nem fog sikerülni, mert túl sok hibát követtél el. Soha nem késő újrakezdeni.

De ezt csak Te teheted meg. Vannak emberek, akik szeretik, ha mindent megcsinálnak helyettük. Így nem lehet élni. Nem lehet kibújni a felelősség alól. Ne akarj, olyan lenni, akinek minden jár és a kisujját sem kell mozdítania. Ne légy nyavalygós, sipákolós ember, azzal nem jutsz előrébb.

Felelősséget kel vállalnod az életedért. Nem várhatjuk, hogy valaki más mindig ott álljon mögöttünk és eltakarítson helyettünk. A saját lábunkon kell állni.

Merj döntéseket hozni, ne csak sóvárogj! Azért, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet élj, igenis keményen meg kell dolgozni, nem csak úgy jön magától és hidd el nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!