Bekapcsolhatod a hatodik érzékedet! Az intuíció fejleszthető

Bekapcsolhatod a hatodik érzékedet! Az intuíció fejleszthető

Címlap / Életmód / Ezotéria / Bekapcsolhatod a hatodik érzékedet! Az intuíció fejleszthető

Mi is ez?

Bizonyos szituációkkal, emberekkel kapcsolatosan, olyan gondolataink és érzéseink keletkeznek, amit semmivel sem tudunk alátámasztani. Van, hogy csak egyszerűen megérzünk valamit, hogy az úgy lesz jó vagy rossz, és azt, is, hogy valami be fog következni.

Nagyon sokszor használjuk a mindennapi életben, úgy hogy szinte nem is vesszük észre. Működtetjük akkor is, amikor találkozunk új emberekkel és jó érzés kerít minket hatalmába, vagy pont az ellenkezője csap le ránk.

Abban a pillanatban megmondani sem tudjuk, hogy miért történt, és azt, sem hogy, honnan jött, egyszerűen megjelenik érzés formájában.

Hogy miért lesz az egyik ember elsőre szimpatikus, míg a másik nem? Miért fordultunk valahol jobbra, amikor általában balra szoktunk menni? Hírtelen jött érzés és a vele való cselekedet is gyorsan zajlik le. Sok-sok, szinte misztikusnak tűnő dolog, amikre majd később kapunk választ, hogy jól cselekedtünk, döntöttünk, avagy sem. Ez nem misztikum vagy valami varázslat, érdemes rá odafigyelni.

Működik a hatodik érzék?

Az intuíciót, mint kifejezést használjuk a mindennapokban megérzésként, belső hangként, isteni sugallatként. És úgyis használjuk, hogy „bekapcsolt” az a bizonyos hatodik érzék. Az életünkben az öt érzékszervre, a látásra, hallásra, ízlelésre, szaglásra és tapintásra támaszkodunk, mert ezeket gyakoroljuk minden nap, minden pillanatban.

Ismertek számunkra úgyis, hogy észre sem vesszük a működésüket, tudattalanul működnek. Ha tudatosan kellene végeznünk, nem is bírná el az agyunk azt a rengeteg információt, amit az öt érzékszervünk végez. Rengeteg információt tárolunk, és van, amihez könnyen hozzáférünk, míg van, amihez kevésbé.

StefaNikolic/istockphoto.com

Az intuíciót akkor használjuk, amikor gyors döntést kell hoznunk.

És az emlékeink lesznek azok, amik segítenek ebben. Mert amikor éppen zajlik egy ismerkedési folyamat, vagy döntés előtt állunk, azt az embert, mintát összehasonlítja, a múltbéli tapasztalásokkal, amik lehetnek sajátok, vagy valamikor mástól hallott információk. És jön a bizonyos a megérzés.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást