8 tipp, hogy gyorsan búcsút inthess a szem alatti karikáknak

8 tipp, hogy gyorsan búcsút inthess a szem alatti karikáknak

Címlap / Stílus / Arc / 8 tipp, hogy gyorsan búcsút inthess a szem alatti karikáknak

Krumpli

Tegyél egy alaposan megmosott burgonyát néhány percre a hűtőbe, vágd ketté, majd helyezd a feleket a csukott szemhéjadra! Fontos, hogy a zöldség teljesen fedje a kezelendő részt. Pihenj így 15-20 percig, és azonnal látni fogod az eredményt.

Miért pont burgonya? Mert egy pirokatechin oxidáz nevű enzimet tartalmaz, amely világosítja a bőrt és csökkenti a puffadt, sötét karikákat a szemek alatt.

A táskák kialakulásáért számos tényező lehet felelős, úgy mint a fáradtság, stressz, allergia, arcüreg gyulladás vagy genetika.

Tejút

Visszatérő táskák esetén érdemes hűtött tejbe mártanod két vattakorongot, a szemhéjadra tenni őket, és ott hagyni 20-30 percig.

Ezzel távozásra bírod a kellemetlen helyen felgyülemlett folyadékot, ráadásul a bőrt kívülről táplálod. Minél magasabb zsírtartalmú a tej, annál jobb.

E-vitamin

A gyógyszertárakban vásárolhatsz E-vitamin olajat, amelyet hideg vízbe áztatott vattakorongra csepegtetve kényeztető szempakolást készíthetsz.

Ezzel is 20 percig érdemes ledőlve relaxálnod, hogy a lehető leglátványosabb hatást érd el.

Tanulmányok szerint az e-vitamin nemcsak selymessé és simává teszi a bőrt, de a napfény káros hatásai okozta bőrráktól is megvéd.

Uborka

Cikkünk címének láttán valószínűleg rögtön ez a klasszikus módszer jutott eszedbe. Egy-egy szelet hűtött uborkával a szemeden dőlj le.

A finom zöldség magas víztartalma és gyulladáscsökkentő összetevői rendkívül gyorsan kifejtik a hatásukat.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást