Intim sugallat: Hol mérd meg magad?

Intim sugallat: Hol mérd meg magad?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Intim sugallat: Hol mérd meg magad?

Hogy mit mutat a mérleg, az még csak hagyján! Az intim egészség megőrzéséhez nemcsak a megfelelő higiénia, de a megelőzés is hozzátartozik.

Lehetne itt említeni pl. a condom használattól a női mellek folyamatos otthoni önvizsgálatán át a tiniknek beadandó HPV elleni védőoltásig sok mindent.

Újabban egyik ilyen téma pl. a női intim tájék folyamatos önellenőrzése is, amelynek a fontosságát eddig még csak kevesen hangoztatták. Ez azonban legalább annyira aktuális, sőt akár „égető” kérdés is lehet. Ugyan kicsit homályosan hangzik első hallásra, mit is takar mindez, valójában nagyon egyszerű kérdésről van szó:

Megfelelő –e a hüvely pH-értéke? Ha nincsen különösebb panaszunk, erre a kérdésre a válasz nagy valószínűséggel IGEN, és nyugodtan hátradőlhetünk.

Az intim megbetegedések egy részénél azonban gyakran előfordulhat, hogy míg a fertőzés lappangási ideje valameddig tünetmentes, a hüvelyi pH-érték már a betegség korai szakaszában is változást mutat a normálishoz képest. A hüvelyi pH megváltozása tehát ha nem is érezteti, mindenképpen mutatja a fertőzés jelenlétét. A megfelelő hüvelyi pH-érték jelzése tehát nagyon fontos a törékeny női intim egészség megőrzése szempontjából, hiszen egyes nemibetegségek a kezeletlen lappangási időt követően akár olyan maradandó és kellemetlen szövődményekkel is járhatnak, mint a pl. meddőség. Nem árt tehát résen lenni!

Nőgyógyász és beteg dolgát egyaránt megkönnyíti a korai felismerés. Nagyszerű segédeszköz ehhez az otthon is használható hüvelyi PH gyorsteszt. Létezik már Magyarországon olyan hipermarketekben és nagyobb drogériákban is kapható –egyébként magyar gyártású- intimbetét család, amelynek minden csomagjába egy-egy hüvelyi pH-gyorstesztet is csomagoltak a gyártók, így havonta könnyen és gyorsan otthon is folyamatosan ellenőrizhetővé válik a női intim szféra egészségi állapota.

Nincs más teendő, mint hüvelyi kenetet venni a teszt applikátorra a mellékelt sterilpálcikával, és 30 másodperc után máris látható az eredmény: Csak össze kell hasonlítani az applikátor színét a mellékelt színskálával, s máris leolvasható egy esetleges fertőzés jelenléte, és annak mértéke. Amennyiben a normálistól eltérő eredményt kapunk, célszerű orvoshoz fordulni.

A Ph teszt nem diagnoszikai eszköz, pontos kimutatást tehát nem ad a bajról, de egy olyan előrejelzést mindenképpen mutat, amely hasznos segítség minden nőnek.

További info: www.biointimo.com
 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!