Intim betét – oxigénnel dúsítva!

Intim betét – oxigénnel dúsítva!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Intim betét – oxigénnel dúsítva!

Az alapötlet abból indult ki, hogy a hagyományos betétek „pelenka-hatása” kedvez a baktériumok gyors szaporodásának, és ez a rohanó életvitel mellett számos fertőzés forrása lehet.

Ahogyan azt számos tudományos kutatás már igazolja, az anionok (negatív töltésű ion) jelenlétükkel semlegesítik az emberi szervezetre káros pozitív szabad gyököket, csökkentik a stressz hormonokat, és ezáltal gátolhatják a különböző betegségek kialakulását. Az anionok jelenléte bizonyítottan előnyös az egészségre. Ennek a jótékony hatásának egyre több iparágban veszik hasznát. Pl. vannak már aniont kibocsátó szellőztető berendezések, illetve anionos fénnyel világító izzók is.

Az egyik legnagyobb újdonság a női intim termékek között az anion tartalmú intim betétek megjelenése. Az alapötlet abból indult ki, hogy a hagyományos betétek „pelenka-hatása” kedvez a baktériumok gyors szaporodásának, és ez a rohanó életvitel mellett (amikor is kevesebb alkalommal kerül sor betét-cserére egy nap folyamán) ez számos fertőzés forrása lehet. Sok nő küzd gyakori intim fertőzésekkel, allergiákkal, amelyek leküzdésében az orvosságokat kiegészítve mindennapi segítséget nyújthat egy anionos intim vagy tisztasági betét!

Hogyan? A betétekből felszabaduló anionok, vagyis a kétszeresen negatív töltésű oxigén atomok az intim felületet „hűteni” kezdik, így gyökeresen átalakítják a hagyományos betétek tökéletes zárása miatt létrejövő anaerob környezetet. A hagyományos betétek csak a nedvességet szívják fel -jól-rosszul- és a belsejükben megrekedő és bomlásnak induló intim testnedvek szó szerint „turbó fokozatra” kapcsolják a baktériumok szaporodását. A nőgyógyászok nem győzik eleget hangoztatni a betétek legalább 2-szeri 3-szori cseréjét naponta – hogy a tamponokról már ne is beszéljünk. Pl. már a gyakori cserével is sokat tehetünk az egészséges intim flóránk megőrzéséért, egy anionos betét pedig még emellett extra segítséget is nyújt:

A baktériumok szaporodását gátló hatása révén a kellemetlen testszagokat is semlegesíti, sőt, a szárazabb kellemesebb közérzet biztosításával a hüvelyi PH érték kiegyensúlyozásához is hozzájárul, ami köztudottan fontos fokmérője a női egészségnek. Jelenleg kereskedelmi forgalomban csak egy magyar kisvállalkozás termékei szerezhetők be a nagyobb drogériákban (DM, Rossmann, Müller) és két nagy hipermarketláncban (Tesco, Auchan).

Fontos, hogy nemcsak könnyen hozzá lehet jutni ezekhez a betétekhez, de a gyártók még minden egyes csomagba ajándék hüvelyi pH-gyorstesztet is csomagoltak, amellyel havonta könnyen gyorsan otthon is ellenőrizhetik intim flórájuk egészségét az egészségtudatos nők.

Biointimo.hu

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!