„Bankárból lettem vendégháztulajdonos, a Covid majdnem tönkretett” – Igaz történet

„Bankárból lettem vendégháztulajdonos, a Covid majdnem tönkretett” – Igaz történet

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / „Bankárból lettem vendégháztulajdonos, a Covid majdnem tönkretett” – Igaz történet

Ági néhány éve még az egyik vezető banknál volt személyi bankár. Sok-sok millió forint ment át a kezein, felelősségteljes munkája volt, ami rengeteg stressz-szel járt. 

„Nagyon sokat dolgoztam, alig láttam a gyerekeimet. Az édesanyám és egy bébiszitter segített abban, hogy minden flottul menjen körülöttük, és a munkámat is el tudjam látni. A férjem, Zoli vezető beosztásban dolgozott már akkor is, szintén banknál, így ő is sokszor késő este ért haza. Tudtam, hogy ez így nem mehet sokáig, valamit ki kell találnunk, hiszen így a gyerekekkel nagyon kevés minőségi időt tudunk együtt tölteni” – meséli Ági. 

K.: Az ötlet pedig egy vendégház volt a Káli-medencében? 

V.: Rengeteget nyaraltunk itt. Először csak Zolival, aztán a gyerekekkel, Dorkával és Borival is. Megkapó az egész vidék, nem lehet innen úgy hazamenni, hogy a szívünk ne lenne csordultig tele, és ne vágynánk azonnal vissza. Tudtuk, hogy nekünk itt valami dolgunk van. Persze, nem a vendégház volt az első ötlet, hanem egy nyaraló, ahol a sok-sok munka feszültségét kicsit le tudjuk pakolni magunkról.

Festői szépségű a táj, olyan, mint egy képeslap. Boldogsággal tölt el, hogy ez a csoda itt van Magyarországon. A Káli-medence nem véletlenül olyan kedvelt turistacélpont. A fantasztikus természeti kincsek mellett itt terül el hazánk egyik legcsodásabb borvidéke. Nagyokat lehet kirándulni, és az egész család feltöltődve térhet haza – nem csak nyáron. Mi is így voltunk ezzel. Egyre többször tértünk vissza, egyre hosszabb volt a nyaralás.

K.: Hogy lett ebből vendégház? És mi lett a munkáddal a bankban?

V.: Sikerült jó áron hozzájutnunk egy ingatlanhoz Mindszentkállán 2013-ban. Erősen felújításra szoruló ház volt, de volt benne lehetőség, ezért lecsaptunk rá. Először csak egy részét varázsoltuk újjá, és sok-sok időt töltöttünk itt. A barátaink is nagyon szerettek ide jönni, mert ugyan sok mindenben nomádabb volt, mint egy panzió, vagy szálloda, mégis volt egy hangulata. Ez a hangulat nőtt bennünk tovább, amikor egy este eldöntöttük, vendégeket szeretnénk fogadni Mindszentkállán. Elindult az őrült tervezgetés, hitelt vettünk fel, én felmondtam a munkahelyemen, és belevágtunk.

2018-ban megnyitotta kapuit a Kálium Vendégház. Lemondásokkal is járt az ide vezető út, de olyan csoda birtokosai vagyunk, hogy azt gondolom, minden perc megérte. A lányaink is imádnak ide jönni, és már rajtuk is látom, hogy szeretni fogják azt is, amit most nagyrészt én csinálok. A vendégek visszajelzéseiből tudom, jó úton járok, sok a visszatérő látogatóm. Szerettünk volna egy olyan vendégházat kialakítani, ami a térségre jellemző építészeti jegyeket hordozza.

A három apartman belül is olyan lett, ahol jó lenni, kellemesen fel lehet töltődni. Igyekeztünk a környezetvédelemért is mindent megtenni. A fűtés a legkorszerűbb, a nyílászárók és a szigetelés is, valamint a szelektív szemétgyűjtésre és a komposztálásra is nagyon odafigyelünk. Kívülről parasztház, belülről modern, korszerű, minden igényt kielégítő vendégház.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást