Komoly sportolói karrier után is sok lehetőséget rejt az élet – interjú dr. Gyenesei Leilával

Komoly sportolói karrier után is sok lehetőséget rejt az élet – interjú dr. Gyenesei Leilával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Komoly sportolói karrier után is sok lehetőséget rejt az élet – interjú dr. Gyenesei Leilával

Amellett hogy büszke édesanya, jó ideje televíziósként, sportműsorok riportereként, hírolvasójaként találkozhatunk vele, jelenleg pedig a Galileo című műsor vezetője is a MAX4 csatornán. Új szerepében is valósággal lubickol, a felkészültsége, az elhivatottsága és a sikerei pedig mindannyiunk számára inspirálóak lehetnek.

Hogy érzed magad jelenleg a Galileo műsorvezetőjeként?

Ha valamivel ki lehet kergetni a világból, az a monotonitás. A tévézésben viszont sosincs két egyforma munkanap, sosincs két egyforma adás, mindig van benne egy természetes mozgás, lazaság, amitől él az egész. És a Galileo is él, lüktet, izgalmas. Megismertem és megszerettem. Egy picit más Leilát láthatnak a nézők a sportműsorokban és mást a Galileoban, de mindkettő én vagyok.

Fotó: Network4

A sportolói múltad is inspirál a jelenlegi munkád során?

Az élsportolói évek beépültek a személyiségembe. Minden hatással van ránk, minden élethelyzet alakít rajtunk, pláne egy olyan dolog, amelyet hosszú évtizedekig űztél. A mindennapok során és a munkámban is ad egy olyan belső erőt, középpontot, amire tudom, hogy támaszkodhatok. A munkabírásomat mindig dicsérik is a kollégák, nyilvánvalóan azt is az élsport alapozta meg. A heti 20 edzést akkor bírni kellett, most a hosszú forgatások adják meg a terhelést. És a másik része, hogy az élsportot sem tudtam volna szeretet és szenvedély nélkül ilyen magas szinten végezni, ezt az érzést kerestem a civil pályámon is.

Nekem kell a szenvedély, az inspiráció, a folyamatos kihívás.

Fotó: instagram.com/leilagyenesei

A kislányod is szokta nézni a tévés szerepléseidet?

A családban nem külön program, hogy „Anya a tévében, van, nézni kell”. Ez a gondolkodás nagyon távol áll tőlem. Ha belebotlik, akkor esetleg belenéz, de van, ami érdekli és van, ami nem. Véleménye viszont mindig van, és imádom hallgatni a kis meglátásait.

Fotó: instagram.com/leilagyenesei

Milyen szerepet tölt be most az életedben a sportolás?

A sport nekem olyan, mint a légvétel. Az élet része, szükségem van rá. És ugyan a porckorongsérveim miatt van olyan mozgásforma, amit nem űzhetek, vagy csak mértékkel, de így is maradt jócskán olyan, amit kedvemre csinálhatok. Hogy a gyakorlatban ez mit jelent? Amikor időm engedi mozgok, ez általában 4-5 alkalom hetente. Van, hogy futok, vagy, hogy erősítek és van, hogy a kettőt kombinálom.

Fotó: instagram.com/leilagyenesei

Mennyire hasonlít a tévés stílusod a hétköznapi megjelenésedhez, szettjeidhez?

Különbözik, hétköznap a praktikum dominál, míg a tévében meg lehet mutatni minden színemet. Valahogy olyan ez, hogy a műsorokban kiélhetem a divat iránti szenvedélyemet, a hétköznapokon meg sokszor egy sportcucc is megteszi.

Fotó: instagram.com/leilagyenesei

Hogyan tudsz kikapcsolódni a mindennapokban?

Nekem a kikapcsolódás a természet, a barátokkal és a családdal töltött idő. Különösebb hobbim nincs, hacsak a sportolás nem az.

Fotó: instagram.com/leilagyenesei

Milyen jövőbeli terveid vannak?

Rengeteg tervem van, hamarosan egy nagyobb bejelentéssel készülök, de egyelőre még nem mondom el. Annyit azért igen, hogy van egy dolog, amit eddig egyszer próbáltam az életemben 10 évvel ezelőtt és most újra nekiveselkedek, és sportolással kapcsolatos. Valahogy azt érzem, hogy újra készen állok egy versenyre, megmérni, hogy mit tudok. A szakmai életemben pedig gyönyörű feladatok találtak meg idén, ezeket szeretném kiélvezni és ki tudja, mit hoz a jövő. Egy biztos, a kihívások elől én nem ugrok el.

Nyitófotó: Network4

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást