Instant randevú

Instant randevú

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Instant randevú

Üdvözöljük! Ön a randizzvelemlovebox.hu oldalon regisztrált, a használathoz kérjük, jelentkezzen be. – Kinek ne lenne ismerős ez a mondat, melyet olyan nagy átéléssel olvas a párkapcsolatra vágyó ember.

A 21. században mérési adatok nélkül is könnyedén megállapítható az interneten keresgélők száma a világháló népszerűsége és a párra vágyó egyének számbavételével.

Az évszázadokon keresztül fennmaradó, a szerelemre vonatkozó bölcsességet egy vonással kénytelenek vagyunk áthúzni. Meglátni és megszeretni? Nem. Ráklikkelni és” lájkolni”! Igen.

A gyorsaság és a felületes gyönyör sokak számára kecsegtető lehet, akár az instant 3 in 1 cappuccino. Nem olyan, mint a pörkölt kávéból készült nedű, de tartalmazza azokat az adalékokat, melytől a szívünk gyorsabban ver. Víz helyett a reakció közege az internet, „a por” mi magunk vagyunk, a kanál az asztalon kavargó egér. Az, hogy ki melyik honlapra esküszik, szinte a márka kiválasztásával egyenlő. A tejszínhab pedig, amivel időnként megfűszerezzük az italunkat az a pikáns profilkép, amelyet olyan nagy műgonddal válogatunk a betöltés előtt.

Az igazi élvezet akkor történik, amikor partner is akad. Hasonló ízesítés kérdése a dolog és már áll is a randi a gyors-fogyasztóknál. Aztán az, hogy ki milyen forrón szereti, egyéni, szuverén dolog.

De vajon a klasszikus randi szabályok érvényesek- e az efféle „instant randevúkra”?
A helyzet specialitását tekintve új képletben kell gondolkodnunk, mivel „a sokat tudok róla” és az „Úr isten, azt sem tudom, vajon tényleg ilyen-e?” érzés furcsa keveredése jellemző.

Nagy reményekkel indulhatunk a Krúdy és Baross utca sarkára, ám vállalnunk kell a csalódást, mert gyakori eset, hogy a fotók miatt Brad Pittre számítunk, de a notre dame-i toronyőrt kapjuk. Ilyenkor vigasztaljuk magunkat, hogy a külső nem minden, de a találkozó végére kénytelenek vagyunk belátni azt a szomorú tényt is, hogy az az elbájoló férfi a chat-ablak mögött inkább hajaz az esőemberre. Ilyenkor lógó orral indulunk haza, ezer és ezer fogadalmat téve, hogy soha többé, de amit törlési szándékkal lépünk be abban a pillanatban még gyűlölt oldalra, felfigyelünk a villogó borítékra, és a jól ismert eksztázis közeli érzés kerít hatalmába. Egy jóképű fiú és az adrenalin így ismét belök minket a körbe.

Ilyenkor nyer értelmet az a mondat, hogy a kávéról a legnehezebb leszokni.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást