Inspiráló dolgozó zónák kialakítása a nappaliban

Inspiráló dolgozó zónák kialakítása a nappaliban

Címlap / Otthon / Dekor / Inspiráló dolgozó zónák kialakítása a nappaliban

Óriási hatással van a produktivitásodra az, hogy milyen a környezeted munka közben. Ha rendezett az íróasztalod, kellemesek a színek és kényelmes a széked, máris sokkal gyorsabban tudsz haladni a feladataiddal, és könnyebb koncentrálnod a munkára. Most hoztunk néhány inspiráló fotót, amelyek megmutatják, hogy a dolgozó zónát akár a nappalidban is kialakíthatod!

Ha nincs lehetőséged egy külön helyiséget dolgozószobának átrendezni, nincs egyszerű dolgod a koronavírusos home office idején. Hiszen ahhoz, hogy tényleg aktívan dolgozni tudj, szükséged van a megfelelő környezetre, ami inspirál és motivál arra, hogy akár napi 7-8 órákat is ott ülj. Szerencsére a nappalit is kinevezheted erre a célra, és néhány egyszerű ötlet segítségével gond nélkül leválaszthatod egy kis részét dolgozósaroknak.

A legjobb hatásért érdemes mindig az ablak vagy erkélyajtó melletti részt választani, hiszen így kicsit nagyobbnak érezheted a teret!

A színvilág pedig szintén hatalmas szerepet játszik a hangulatodon. Hogy a nappalit is szebbé varázsolja a kis dolgozósarok, érdemes két egymással harmonizáló árnyalatot kombinálni. A bézs és a fehér például remek párost alkot!

Sokan automatikusan úgy gondolják, hogy az íróasztalt a fal felé kell fordítani, hogy több teret nyerjünk a mozgásra. De ez nem feltétlenül vagy így! Sőt, a legjobban akkor jársz, ha az íróasztal inkább a szoba belseje felé néz, és a szék mögött helyezkedik el az asztal. Így ugyanis optikailag nyíltabbá teszed a teret, nem érzed magad a négy fal közé szorítva, míg ezzel szemben ha minden bútorod a falhoz simul, sokkal bezártabbá válik a helyiség.

Ugyanez a szabály érvényes akkor is, ha egy üvegajtó vagy ablak van a szobában. Sokan úgy gondolják, ablak és ajtó elé semmit sem érdemes pakolni, mert elzárja a fény útját, és megnehezíti a dolgunkat, de egy íróasztal épphogy kivételt élvez ez alól.

Persze kell a hely ahhoz, hogy odaférj az üveghez, de nyugodtan rakd a bútort ez elé, nagyjából 1 méterrel előrébb.

Akár azzal is megpróbálkozhatsz, hogy egy kisebb szőnyeget teszel az íróasztal alá, mellé pedig egy nagyobb szobanövényt, hogy ezzel a trükkel is el tudd szeparálni a dolgozósarkot a nappalitól.

Na jó, de mi van akkor, ha nincs elég helyed egy íróasztalt betenni a nappaliba? Sokan nem rendelkeznek nagy, nyitott térrel, így egészen más megoldáshoz kell folyamodniuk, de jó hír, hogy igenis megoldható a dolgozósarok kialakítása ebben az esetben is! Például úgy, hogy nem klasszikus íróasztalt helyezel be a szobába, hanem egy kisebb, pult szerű asztalt választasz, ami minimális helyet foglal, nem lóg ki a nappaliból stílusát tekintve, de közben mégis megteremtheted vele a produktív környezetet.

Amikor pedig azt mondjuk, hogy egy kicsi sarok elegendő a home office megteremtéséhez, tényleg így is gondoljuk!

Elég a nappali egyik apró szegletét leválasztani erre a célra, hiszen egy széken és egy kisebb méretű asztalon kívül másra nem lesz szükséged.

És még így is dizájnos maradhat az elrendezés, ha a megfelelő bútorokat válogatod ki! Egy íróasztal, ami egyszerre beépített szekrényként is funkcionál, tökéletesen belesimul a nappaliba, és ha épp nem dolgozol ott a laptopodon, mások biztosan nem mondják meg, hogy az a te kis irodád!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást