Stílus / Divat

Innen tudhatod, hogy rossz melltartót hordasz!

Melltartó

Szúr a merevítő

Ha azt érezzük, hogy a merevítőnk szúrja oldalt a bőrünket, az általában két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy kicsi a kosárméret, a másik pedig, hogy túlságosan elhasználódott már az anyag, és vagy kibolyhosodott, vagy rosszabb esetben akár ki is jött egy kicsit a merevítő. Mindegyik esetben érdemes másik melltartót nézni magunknak, mert az ilyen darabok kényelmetlenek és akár veszélyesek is lehetnek!

Merevítő felcsúszik a mellre

A merevítőnek tökéletesen kell illeszkednie a mell alatt, ezért ha azt tapasztaljuk, hogy akár egy kis mozgás hatására is a merevítő sávja felcsúszik a mellünkre, akkor az egyértelműen azt mutatja, hogy túl kicsi melltartót választottunk. Ha egy mérettel nagyobb kosaras darabot választanánk, akkor a melltartó máris tökéletesen illeszkedne. Nem utolsó sorban a látvány és a kényelem szempontjából is jobb hatást érnénk el!

Hátul felcsúszó pánt

Ha a melltartó pántja elöl jól illeszkedik, hátul viszont felcsúszik, az két dologra utalhat. Az egyik, hogy túl rövidre hagytuk a vállpántokat, a másik pedig az, hogy a csat nem megfelelő. A túl széles pántok ugyanis nem biztos, hogy stabilabbak is, sőt, ha a csatok távol vannak egymástól, akkor gyakran eredményezik ezt a problémát. Sajnos ez sokszor nem derül ki a melltartó próbája során, csak a mindennapi viselet folyamán tapasztalhatjuk.

Olvastad már?  Ettől indulnak be a nők egy kutatás szerint – Meg fogsz lepődni az eredményen

Vörös csík a vállpántok helyén

Sokan gondolják azt, hogy ha a melltartó vállpántja nyomot hagy a vállunkon, az azt jelenti, hogy egyszerűen túl szorosra állítottuk a vállpántokat. Természetesen lehet ez az egyik megoldás, de még valószínűbb, hogy a keresztbe futó pánt nem elég stabil, és a vállpántok ezt igyekeznek ellensúlyozni – nyomást gyakorolva ezzel a vállakra. Érdemes ilyenkor megnézni, hogy a hátsó kapcsok nincsenek-e túl távol egymástól, mint a felcsúszó pánt esetében.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2