5 ingyenes webkamera, amivel a nappalidban ülve is utazhatsz

5 ingyenes webkamera, amivel a nappalidban ülve is utazhatsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 ingyenes webkamera, amivel a nappalidban ülve is utazhatsz

Úgy tűnik, idén már nem utazunk nyaralni, de ha nagyon unnád a négy fal látványát, dönthetsz úgy, hogy nyakadba veszed a világot – a számítógépen képernyőjén keresztül. Velence, afrikai nagyvadak vagy éppen skóciai állatkert, mind elérhetőek élőben, mintha csak ott lennél! Mutatjuk, hol találsz ablakot a világra!

Saipan, Észak-Mariana-szigetek

Az Earthcam weboldalán rengeteg élő közvetítést találsz a világ legkülönfélébb tájairól, többek között például Saipan szigetéről is. A Csendes-óceán nyugati felében található, 16 vulkanikus szigetcsoportból álló területet Magellán fedezte fel 1521-ben, majd spanyol fennhatóság alá került, ma az USA-hoz tartozik. A második világháborúban komoly összeütközések színtere volt, többek között csaták zajlottak Saipan területén is, amely mostanra azonban békés tengerpartjáról vált ismertté.

A webkamerán keresztül nézheted a pálmafák ringatózását a szélben vagy hallgathatod a tenger morajlását is. Az élő közvetítés elindulása előtt meg kell nézned egy néhány másodperces reklámot, illetve időnként megszakad az adás egy újabb rövid reklám erejéig, de cserébe akár a napfelkeltét is megnézheted a tengerpartról.

voldemar/depositphotos.com

Szent Márk tér, Velence, Olaszország

A Skylinewebcams oldalán szintén számos helyszín közül választhatsz, és nem csak egzotikus helyszínek és tájak, de népszerű turistacélpontokat is felkereshetsz az egyes városokon belül, például a római Colosseumot vagy a Szent Márk teret Velencében. A többnyire zsúfolásig telt téren most szinte egy lelket sem lá/tni, csak a galambok röpködnek csendesen. Érdemes a Skyline főoldalát is felkeresni, mert rengeteg úti célt lehúzhatsz a bakancslistádról, legalábbis ami a virtuális utazást illeti.

AndreySt/depositphotos.com

Afrikai vadállatok

Az explore.org weboldalán több webkamera adását is figyelheted, mindegyik az afrikai Mpala területéről közvetít. A közel 200 ezer négyzetkilométeres területen vízilovak, gorillák, elefántok és zsiráfok élnek. Az adáson keresztül figyelheted például a vízben pihenő vízilovakat, de az esti és hajnali órákban különösen nagy a forgalom a tó körül, ilyenkor érkezik a többi állat is inni, és még a krokodilok is felbukkanhatnak!

JohanSwanepoel6depositphotos.com

Time Square, Manhattan

A máskor nyüzsgő Time Square most szinte fájóan üres, csak néhány áthaladó autó és gyalogos, meg persze járőröző rendőr tűnik fel az utcákon. A színes, villogó hirdetések azonban most is ugyanúgy futnak, mint máskor, a monitorokon időnként feltűnnek az orvosoknak, rendőröknek, mentősöknek köszönetet mondó, és a lakókat biztató üzenetek.

freshes12/depositphotos.com

Edinburgh pingvinjei

Mindegy, milyen rossz napja van az embernek, néhány mókásan totyogó pingvin gyorsan jobb kedvre deríti. Talán ez is közrejátszott abban, hogy az edinburghi állatkertben webkamerát szereltek fel a pingvinek kifutója fölé, amin keresztül akár egész nap is figyelheted a kis csoszogókat. A skót pingvinek néhány éve azzal kerültek be a hírekbe, hogy elterjedt a pletyka: az állatkertnek külön embere van arra, hogy felállítsa a pofára eső kis pingvineket, amelyek azért dőlnek orra – pontosabban csőrre – mert az állatkert felett elhaladó repülőgépeket bámulják. Az állatkert gyorsan cáfolta a hírt, azt viszont ők is elismerték, hogy bár nem a repülők miatt, de a pingvinek gyakran dőlnek el, ez viszont szerintük a természetes „pingvinbénázás” része, és a kis krapekok köszönik szépen, de maguktól is talpra tudnak állni.

amoklv/depositphotos.com

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást