Ingyenes fesztivál júniustól szeptemberig

Ingyenes fesztivál júniustól szeptemberig

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ingyenes fesztivál júniustól szeptemberig

A budakalászi Lupa fesztivál idén kerül első alkalommal megrendezésre, ahol a szervezők ingyenes programokkal várják a nagyközönséget.

A programsorozat tulajdonképpen egész nyáron tart és nem csupán a szórakozásra fektet hangsúlyt, hiszen történelmi értékeinkkel is találkozhatsz.  A fesztivál szinte minden korosztály számára kínál érdekes programokat. A rendezvény során nem csupán hagyományőrző együttesek lépnek fel, de különféle könnyűzenei és komolyzenei zenekarok műsorait is megtekinthetjük. Emellett főzőversenyek, kézműves bemutatók és egyéb kiállítások is várják az érdeklődőket.

Ízelítő a programokból

A honfoglalástól napjainkig

A rendezvénysorozat keretein belül megtudhatjuk, hogy hogyan életek honfoglaló őseink, betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen tárgyakat használtak, milyen szokásaik voltak és milyen életmódot folytattak. A fesztiválra ellátogatók még azt is megtudhatják, hogy milyen volt anno egy jurta belseje. Emellett azonban megtudhatjuk azt is, hogy milyen fegyverei és harci eszközei voltak az 1848-as szabadságharc katonáinak, valamint milyen viszontagságos volt a katonák élete.

Felfedezés

A fesztiválon lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a fiatal tehetségek is a tánc és az ének terén is. A cél az új tehetségek felfedezése mellett egy olyan családi program szervezése, ahol meg tudj mindenki mutatni az, hogy miben jó és tehetséges.

Hétvégi koncert kavalkád

A fesztivál minden hétvégén izgalmas koncertekkel várja nem csupán a fiatalokat, de az idősebb korosztályt is. Olyan fellépők közül válogathatunk mint például a Bikini, a United, Karácsony János, a Zanzibár, Éliás Jr. vagy a Dinamit.

Ha egy kis ingyenes kikapcsolódásra vágysz, akkor csak el kell utaznod a Budakalászi nagytavakhoz, ahol június 3-ától egészen augusztus végéig élvezheted a színesebbnél színesebb programokat.

További információk a hivatalos lupafesztival.hu oldalon.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!