Az ingatlan értékesítésének menete ügyvéd nyújtotta szakmai háttérrel, mégis online

Az ingatlan értékesítésének menete ügyvéd nyújtotta szakmai háttérrel, mégis online

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Az ingatlan értékesítésének menete ügyvéd nyújtotta szakmai háttérrel, mégis online

Az ingatlan-előszerződések és más típusú szerződések ingatlanok értékesítése esetén

Az ingatlan értékesítése kapcsán több különböző szerződés is szóba jöhet. Egyrészt nagyon gyakoriak az ingatlan-előszerződések, az egyösszegű, valamint a részletfizetéses adásvételi szerződések, de előfordulhat az is, hogy az ingatlan cseréjében gondolkodunk, sőt, az ajándékozás is az adott ingatlan tulajdonjogának átadásával jár. 

Némileg ezektől eltérő helyzet a bérlés, amikor a tulajdonjog nem kerül új kezekbe, de a lakást nem a tulajdonos, hanem a bérlő használja.

Miért kell ezekhez a szerződésekhez ügyvéd?

Ami közös ezekben a dokumentumokban az az, hogy mindegyiknek pontos feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy később ne legyenek problémáink, például a földhivatali bejegyzésnél, vagy mondjuk a bérlővel való szerződés felmondásakor. 

Természetesen ezek csupán példák arra nézve, hogy miért olyan fontos megfelelni minden jogszabályi és törvényi elvárásnak, amikor ingatlannal kapcsolatos ügyeket intézünk.

Miért okozhat nehézséget az, hogy ügyvédhez forduljunk?

Alapvetően ennek nem szabad gondot okoznia. Mégis vannak olyan helyzetek, amikor rákényszerülünk arra, hogy minél gyorsabban intézzük a dolgokat. A személyes ügyvédi tanácsadáshoz azonban mindenkinek kell találnia egy megfelelő időpontot. 

Némely esetben az is problémát jelent, ha nincs ügyvédi iroda a közelünkben. Végül pedig azzal is számolni kell, hogy a jogi konzultáció borsosabb összeggel emeli meg az adásvétel költségeit, mint ami ideális lenne.

Van más lehetőség is, ha gyorsabb, olcsóbb, de korrekt megoldást keresünk

Szerencsére van mindezekre a problémákra egy teljesen megbízható megoldás. A KRS Ügyvédi Iroda megalkotta az eKRS online jogi platformot, amelyen keresztül az összes szóba jövő ingatlannal kapcsolatos szerződéstípus elérhető. Mintha egy ingatlannal foglalkozó ügyvéd azonnal a rendelkezésedre állna, aki gördülékenyen intézi az ingatlan adásvételi folyamatokat.

Egy egyszerű regisztráció után nincs is más dolgunk, mint megkeresni a szükséges ügymenetet, jelen esetben például az ingatlanügyletek között találhatjuk meg a kérdéses dokumentumokat. 

A szakmai háttér biztosítja, hogy a szerződések minden egyes jogszabályi feltételnek megfeleljenek, így egy teljes értékű dokumentum kerülhet mindkét szerződő fél birtokába.

Attól sem kell tartani, hogy a dokumentum a későbbiek során elkeveredik, ugyanis a rendszeren keresztül, a meglévő regisztrációt használva újra és újra letölthető vagy akár nyomtatható is, tetszés szerint. 

A szerződéskötés időpontja és helyszíne így kizárólag a szerződő felektől függ, akik ebben a formában kedvező áron érhetnek el egy megbízható szolgáltatást, és sokkal előbb örülhetnek a végeredménynek is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást