Hírek / Kikapcsolódás / Szórakozás

Íme a legjobb Oscar-díjra jelölt filmek 2021-ben

Íme a legjobb Oscar-díjra jelölt filmek 2021-ben

Az apa

Az idén 82 éves, de még mindig lenyűgöző Anthony Hopkins jutalomjátéka ez a film, melyben egy demenciában szenvedő karaktert formál meg. A férfi nem fogad el lányától semmilyen segítséget, majd elkezdi megkérdőjelezni először szeretteit, majd saját elméjét és végül magát a valóságot is. Lányát az az Olivia Coleman alakítja, aki tavaly nyerte el a legjobb színésznőnek járó Oscart.

Az apa, film

Ígéretes fiatal nő

Egy nő, akinek ígéretesen indul, majd valamiért kisiklik az élete, de bosszút forral. A film egyszerre thriller és fekete komédia, amelynek témája a szexuális zaklatás, ami nem is lehetne aktuálisabb. Carey Mulligan fantasztikus alakítása Legjobb Színésznő jelölést hozott és sokan tartják esélyesnek az aranyszoborra.

Nomádok földje

A film megnyerte a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán díját és a Golden Globe-ot, ezért az Oscar talán legnagyobb esélyesének számít. Frances McDormand nem tud hibázni és itt sem tudjuk róla levenni a szemünket.

Egy olyan nőt alakít, aki városa gazdasági összeomlása után mindenét elveszíti és kénytelen útra kelni. A film Amerikának azt a sötét oldalát mutatja be, amit filmen nem sokszor látunk: a szegénység és kilátástalanság arcát, amely még a legkeményebbeket is megtöri. 

Nomádok földje

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást