Imádjuk a 2019-es táskatrendeket – szögletes formák, rövid pántok, merész színek

Imádjuk a 2019-es táskatrendeket – szögletes formák, rövid pántok, merész színek

Címlap / Stílus / Divat / Imádjuk a 2019-es táskatrendeket – szögletes formák, rövid pántok, merész színek

Cipő és táska: a legtöbb nő ezekből az alapdarabokból nem tud eleget vásárolni. Nálam az említetteken felül az edzőnadrágok és a szebbnél szebb kabátok viszik a prímet, de az idei táskatrend tényleg annyira színes és izgalmas, hogy mindenki talál magának testhezálló darabokat. Csak győzzünk válogatni!

Oldaltáska kézben? Igen!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az oldaltáskák nagyon praktikusak. Csak feldobjuk őket keresztben a vállunkra, és már mehetünk is: mindkét kezünk szabad, még csak oda sem kell szorítanunk magunkhoz legfontosabb kiegészítőnket. A tervezők azonban úgy vélték, ideje ezt a trendet is átgondolni, úgyhogy megszülettek a kézben cipelhető oldaltáskák. Mentségükre szóljon, hogy ezek többségéhez egyaránt tartozik egy hosszú pánt, sőt, többnyire annál fogva vitték őket a modellek a kifutókon, úgyhogy a praktikusság híveinek sem kell lemondaniuk az idei slágerdarabokról.

Rövid pántok

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még mindig a pántok világában maradunk, hiszen ezen a téren is születtek újítások az idei szezonban. Az egyik legfeltűnőbb változás az volt, hogy rövidültek a pánthosszok, holott az elmúlt időszakban sokkal inkább az számított trendinek, ha az oldaltáska hosszan lelógott, legalább a csípőnkig, fenekünkig ért. Idén a kifutókon sok esetben szinte hónaljig felértek a táskák, mintha hagyományos vállpántosak lettek volna, de a modellek mégis keresztbevetették magunkon a pántokat. Nagy szerencse, hogy ezt az irányzatot akár a meglévő táskáiddal is le tudod utánozni, hiszen csak annyi a dolgod, hogy te is a szokásosnál rövidebbre állítod a pántját, és már mehetsz is!

Derékra csatolt darabok

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egyelőre nem sikerült igazán visszatérnie a divatba az övtáskáknak, holott ezek is hihetetlenül kényelmes viseletnek számítottak – de még nem elsöprő a kínálat iránti igény. Azonban évről évre próbálkoznak valami újdonsággal a tervezők, hátha mégis sikerül valahogy visszacsempészni ezt a megosztó darabot a köztudatba. Ezúttal összekötötték a kellemest a hasznossal: az övtáska maradt, csupán az öv csúszott feljebb. Így született meg a deréktájékon rögzíthető övtáska. A kényelme megkérdőjelezhető, de jóval viselhetőbb darabok kerültek a boltok polcaira, mint amiket egyelőre a kifutókon láthattunk. Így már számunkra is elérhetőek a csípőre csatolható, formájukat tekintve leginkább batyura emlékeztető táskák.

Szögletes formák

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Általános népszerűségnek örvendenek idén a maszkulin hatású, téglalap formájú táskák, valamint a hátizsákok – utóbbiakat a divat szerint nyugodtan viheted a kezedben is, nem kell feltétlenül a hátadon cipelned. A hagyományos váll- és kézitáskák is hozzák a tőlük elvárt formát, bár ez az irányvonal kissé kötött is, tekintve, hogy sokan laptopokat és iratokat, mappákat visznek bennük nap mint nap. Azért itt-ott felbukkan néhány lekerített ív is, de általánosságban nem ez a jellemző az idei trendben.

Színek, minták, anyagok

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Továbbra is mindent visz a fekete és a barna, ugyanakkor felbukkan a kínálatban a napsárga, a piros, a narancs, a zöld és a pink. A mintákat tekintve most nem estek túlzásba a tervezők, inkább csak a kígyóbőrnyomások, csíkok, csipkék tűntek fel dekorációs céllal. A rojtok még tartják magukat a trendben, különösen a hátizsákokat illetően, továbbá kezdenek visszatérni a láncos és a vastagabb, szélesebb textilpántok. Némileg újdonság – legalábbis a táskák világában –, hogy a metálos színek több helyen uralkodó szerephez jutottak, így igazán egyszerűen fel tudod majd dobni a megjelenésedet egy-egy ilyen ragyogó kiegészítővel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást