Ilyen sorrendben kell felvinni az arcápolókat – Az arctisztítástól a szérumig

Ilyen sorrendben kell felvinni az arcápolókat – Az arctisztítástól a szérumig

Címlap / Stílus / Arc / Ilyen sorrendben kell felvinni az arcápolókat – Az arctisztítástól a szérumig

Egy ideális bőrápoló rutin kialakítása minden nő számára szükséges, azonban a rengeteg új termék mellett nem nehéz elveszni. Vannak sztárok, akik 25 lépéses arcápolást végeznek napi szinten, de szerencsére nem kell ilyen komplikált rutint megjegyeznünk, elég, ha tudjuk az alapokat. Ebben a sorrendben vidd fel bőrödre az arcápoló termékeket.

Első a helyes arctisztítás

Reggelente elég sima langyos vízzel arcot mosnunk – kivéve ha nagyon pattanásos vagy zsíros a bőröd – este viszont az egész napos port, szmogot és fáradt sminket is el kell távolítanunk, ezért alapos tisztítás szükséges.

A legjobb módszer az, hogyha a sminket először egy olajos lemosóval „feloldod” és eltávolítod, majd tonikkal is áttörlöd.

Vigyázz arra, hogy ne húzd a bőröd – főleg a szemed körül – hanem finom mozdulatokkal dolgozz.

 

Kezdd a szérummal

Miután megtisztítottuk az arcot, a legkönnyebb termékkel kell kezdenünk, mert így jutnak a hatóanyagok a legmélyebbre.

Arcmosás után a legjobb, ha a bőrt picit nedvesen hagyod, így könnyebben szívódnak fel a krémek, vagy fújj rá egy kis arcpermetet.

A száraz bőrre peptidekben gazdag szérum való, a zsíros bőrre szalicilsavas, míg az aloe tartalmú szérumok nyugtatják az érzékeny, könnyen kipirosodó arcbőrt.

Egy antioxidáns szérum is hasznos, a C-vitamin például minden fajta bőrtípusra jó, hiszen ragyogóvá varázsolja a bőrt, miközben védi a nap káros sugaraitól és elősegíti a kollagéntermelődést.

 

A legfontosabb a hidratálás

Semmi gond nincs azzal, ha nem használsz szérumot, azonban a mosakodás utáni hidratálás reggel és este is elengedhetetlen.

A hidratáló krém teljesen személyre és természetesen bőrtípusra szabott, egy érett bőrre szánt termék ugyanis jóval több hatóanyagot tartalmaz, mint egy fiataloknak szánt krém, illetve egy pattanásos, olajos bőrre sokkal könnyebb formula való, míg egy szárazra zsírosabb, nehezebb krémet ajánlott kenni.

Ha érzékeny a bőröd és bizonyos termékek már váltottak ki nálad allergiás reakciót, akkor olyan krémet használj, ami színező- és illatanyag-mentes.

Külön szemkörnyékápolót is használhatsz, de igazából ez nem feltétlenül szükséges, hiszen ez is csak egyfajta hidratáló krém, olyan, mint amit az arcodra kensz.

 

Zárd le egy olajjal

Olajat nem kell mindenkinek használnia, de kis mértékben nagyon jót tesz a bőrnek, főleg akkor, ha hajlamos kiszáradásra vagy kipirosodásra.

Az olaj védi a bőrt, de fontos, hogy mindig a szérum és a hidratáló krém után kend az arcodra, mert ha azt viszed fel először, a szérum és a hidratáló nem hatol át az olajon.

 

Ne felejtsd el a napfény elleni védelmet

Éjszaka természetesen nem szükséges, de nappal, mielőtt elmegyünk otthonról, elengedhetetlen az UV sugarak elleni védelem, még télen is!

Ez legyen a legutolsó lépés, hiszen – csakúgy mint az olaj – a fényvédő krém megül a bőrön, így más termék nem tud beszívódni, amit rákennél.

Ha a hidratáló krémedre rá van írva, hogy 15 faktoros UV védelmet nyújt, az remek, de sajnos nem pótolja a teljes védelmet, ami minimum 30 faktor, sőt, ha a bőröd szeplős, világos és érzékeny, akkor inkább az 50 faktor ajánlott.

És nem, nem úgy működik, ha a hidratáló 15 faktor és rákensz 30 faktoros krémet, akkor 45 fokos védelmet kapsz, ezek az értékek ugyanis nem adódnak össze.

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!