Szerelem / Párkapcsolat

Az ilyen nőktől menekülnek – 4 típus, akivel a férfiak nem mernek komoly kapcsolatba bonyolódni

Az ilyen nőktől menekülnek – 4 típus, akivel a férfiak nem mernek komoly kapcsolatba bonyolódni

Drámakirálynő

A pasik nem nagyon tudnak mit kezdeni a siránkozó, drámai kijelentésekkel dobálózó, hisztérikus nőkkel. A krízisek, problémák elkerülhetetlenek egy kapcsolatban, a munkahelyen vagy otthon, de nem mindegy, hogyan reagáljuk le őket!

A mélységes fájdalommal, színésznői képességekkel fűszerezett panaszkodás elzárkózást vált ki a férfiakból. A drámakirálynők még a kisebb dolgokat is felfújják, felnagyítják. Úgy érzik, több jár nekik az élettől, nem érdemlik meg a bosszúságokat.

A dühüket pedig sajnos hajlamosak a pasin levezetni…

A megmentésre váró típus

Sok csalódás, megcsalás, kiábrándulás vezethet ahhoz, hogy valaki ilyen típussá váljon. Persze sokan esnek át ezeken, ám nem mindegy, hogyan tálaljuk a kudarcokat, a szétesett kapcsolatokat, illetve hogyan pozícionáljuk saját magunkat a világban és az új viszonyban.

A megmentésre váró nők áldozatnak mutatják be magukat. Olyannak, akit folyton kísér a balszerencse, folyton fél, mert úgy érzi, ez az új kapcsolat is csak kudarcokat tartogat a számára.

Vannak férfiak, akik szeretnek lovagok lenni, megmenteni az összetört szívű nőket, de a negatív dolgokra kiélezett, megmentésre vár nő hajlamos egyből rosszat feltételezni egy ártatlan szituációban is.

Nagy teher ez a pasinak. Félelemből vagy önvédelemből nem mer belefolyni a kapcsolatba egy ilyen, lelki sérüléseitől gyanakvóvá vált nővel.

Hercegnő

Az elkényeztetett lányokból sajnos sokszor válik „hercegnő”, aki azt gondolja, hogy a rang, a státusz alapból jár, a drága holmik, a luxuscuccok elengedhetetlenek a megjelenéshez.

Sokat adnak a külsőségekre, gyakran ítélnek meg másokat a ruháik, öltözékük értékéről.

Szeretik a drága helyeket, és elvárják a pasitól, hogy hercegként viselkedjen. De az élet bizony nem Disney-mese!

A férfiak többségét frusztrálják a túl nagy elvárások, hogy folyton teljesítsenek, hercegként viselkedjenek, mindig lenyűgözzék a hercegnőt, és így beleragadjanak egy szerepbe.

A túlkompenzáló

Ez a típus nagy elvárásokat támaszt magával szemben, mindig meg akar ugrani valami magas lécet, túl akar szárnyalni másokat. Ez alapvetően nem is lenne gond, mert lelkesítő és motiváló is lehet a törekvés.

Akkor válik zavaróvá és idegesítővé, ha a nő irányításmániássá válik a kapcsolatban is, esetleg örömét leli abban, ha a másik hibázik, és ezt gyakran szóvá is teszi.

A versengő, túlkompenzáló nők nehezen engedik el magukat. Kínosan ügyelnek az étkezési szokásokra, kontroll alatt tartják magukat és igyekeznek a párjukat is.

A háttérben mindig valamiféle túlkompenzálás áll, például a kisebbségi komplexus legyőzése,  vagy valami régen rögzült rossz érzés elnyomása. A pasik pedig hajlamosak megijedni a túl sok kontrolltól és szabálytól.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást