Ilyen nincs! A bürokrácia szakítja el az árva kislányt kétségbeesett nagyszüleitől

Ilyen nincs! A bürokrácia szakítja el az árva kislányt kétségbeesett nagyszüleitől

Címlap / Életmód / Család / Ilyen nincs! A bürokrácia szakítja el az árva kislányt kétségbeesett nagyszüleitől

Szívszorító helyzetben találta magát egy brit házaspár: az 58 éves nő és a 70 éves férfi lányától megvonták gyermekének felügyeleti jogát, miután a már korábban is pszichés problémákkal küzdő nő megpróbált kárt tenni magában. A tragédiák sora azonban még csak ezután kezdődött.

Az unokájukat is elveszíthetik

Nem elég, hogy a neve elhallgatását kérő pár most a lányuk miatt aggódik, úgy tűnik, a bürokrácia útvesztőiben még unokájukat is elveszíthetik – áll a DailyMail cikkében.

Mivel a kislány anyja az apával régen nem tartja a kapcsolatot, ő maga pedig elvesztette a szülői felügyelet jogát, technikai értelemben a kislány most tulajdonképpen árva.

A három éves csöppségnek azonban, ha a szüleivel nem is, legalább a nagyszüleivel szerencséje volt – a lap által megosztott képek alapján úgy tűnik, eddig is sok időt töltöttek együtt, a házaspár pedig azt nyilatkozta, rajongásig imádják unokájukat, és természetesen az első pillanattól kezdve egyértelmű volt a számukra, hogy ha a lányuk nem képes rá, akkor ők fognak gondoskodni a gyerekről.

„Arcon rúgtak minket a szociális munkások”

A kislánynak valószínűleg még megnyugodni sem volt különösebben ideje, amikor a szociális munkások már kopogtattak a nagyszülők ajtaján, és kérték, szedjék össze a kislány ruháit, mert árvaházba kerül. A döntéshozók szerint ugyanis a nagyszülők túl idősek ahhoz, hogy egy hároméves gyámjai legyenek, még akkor is, ha ők a vér szerinti rokonok, és a kislány egyébként is ismeri őket, biztonságban érzi magát velük.

A nagyszülők persze minden törvényes lehetőséget megragadnak, hogy visszaszerezzék unokájukat, de egyelőre vesztésre állnak.

Ha a napokban nem sikerül visszaszerezniük a felügyeleti jogot, a kislányt nevelőszülőkhöz helyezik – a szociális munkások egyébként voltak olyan „figyelmesek” és meghívták az eseményre – amit partynak neveztek – a nagyszülőket is, és kérték, hozzanak magukkal tortát.

„Úgy éreztük, mintha arcon rúgtak volna bennünket” 

Ha a kislány valóban máshol kerül elhelyezésre, az azt jelenti, hogy tizennyolc éves koráig a nagyszülők évente mindösszesen két levelet válthatnak vele, az édesanyja pedig évente egyszer láthat róla fényképeket, de nem őrizhet meg arról másolatokat – mondták el a lapnak.

58 éves vagyok, és egyáltalán nem érzem magamat öregnek, hetente 2 napot dolgozom, és szeretném felnevelni az unokámat” – mondta el a lapnak a nagymama, hozzátéve, hogy a nők egyre későbbi életkorban szülnek világszerte, Anglia legidősebb anyukája például 57 évesen adott életet első gyermekének, őket mégis megakadályoznák abban, hogy technikailag elárvult unokájukról gondoskodjanak.

A nagyszülők most ügyvédet fogadtak, aki a lapnak azt nyilatkozta: attól tart, hogy az illetékes hatóságokat a pénz vezérli, az adoptációkból ugyanis komoly pénz folyik be, abból viszont, ha egy gyereket rokonoknál helyeznek el, nem.

A lap természetesen megkereste az érintett southendi gyermekjóléti felelőst is, aki azt mondta: ők is előnyben részesítik a gyermekek rokonoknál történőelhelyezését, de csak addig, amíg ez nem veszélyezteti a gyermek jólétét.

Hogy mi lesz az eset vége, hamarosan kiderülhet, az biztos, hogy a nagyszülők a végsőkig harcolnak.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!