Arc / Stílus

5 illóolaj pattanás ellen

5 illóolaj pattanás ellen

Tudtad, hogy bizonyos illóolajok azonnal kezelik a pattanásokat? Állítsd vissza a bőr hibátlan állapotát természetes módszerekkel!

Az illóolajok hatékonysága

Egyes illóolajok fő összetevői a legjobb bőrápolási termékeknek. Gyors és látható eredményt lehet elérni alkalmazásukkal. Az arc makulátlan tisztaságát a pattanások látványa elcsúnyítja.
Használd a következő egyszerű recepteket, hogy megszabadulj a vörös, fájdalmas dudoroktól, és visszanyerd hibátlan bőröd állapotát. Kortól függetlenül ajánljuk a következő házi recepteket.

Levendula

Használd ezt a nyugtató illóolajat a pattanások azonnali kezelésére.
Recept: 6 csepp levendula néhány csepp vízzel (hogy enyhítsük az illóolaj erős hatását).
Mártsunk fültisztító pálcikát a keverékbe, és dörzsöljük a szert a kényes pattanásos területre. Hagyjuk hatni legalább 15 percet, majd öblítsük le langyos vízzel. Hála antibakteriális hatásának, a levendulás kezelésnek rövid időn belül látható eredménye lesz.

Bergamot

Mint természetes vérzéscsillapító, a bergamot egy olyan ökológiai gyógyszer, mely jó sebek, pattanások győgyítására.
Recept: 5 csepp bergamot olajat keverj össze pár csepp növényi olajjal.
Masszírozd be a szert a bőr pórusaiba, majd hagyd hatni 10 percig. Végül mosd le hideg vízzel. Ha a pattanás súlyos, ismételd naponta legalább kétszer.

Jojoba olaj

Ez a nyugtató olaj a legtöbb szépségápolási boltban megtalálható. Jó ha tartasz kéznél mindig egy kis üveggel, ugyanis hatékony pattanások ellen is.
Recept: 5 csepp jojoba olajat keverj össze pár csepp növényi olajjal.
Masszírozd a sérült bőrfelületre, hagyd hatni 15 percig, majd mosd le meleg vízzel. A jojoba olaj már első alkalom után is el udja mulasztani a pattanást, ha ez még kezdeti fázisban van.

Rozmaring olaj

Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően ez egy tökéletes pattanás-gyilkos szer.
Recept: Egy kis edénybe keverj össze 5 csepp rozmaring olajat, néhány csepp olívaolajjal.
Masszírozd be pórusaidat ezzel a keverékkel, hagyd hatni 10-15 percig, majd mosd le langyos vízzel. Azonnal érezni fogod a szer nyugtató hatását.

Teafa olaj

Nem zárhatjuk ki a listáról a teafa olajat sem, hisz ez is kíválóan hatásos pattanások ellen. A leggyakoribb összetevője a pattanás elleni kozmetikai termékeknek. Antibakteriális hatása van, csökkenti a gyulladást és a fájdalmat.
Recept: Keverj össze 6 csepp teafa olajat néhány csepp növényi olajjal.
Körkörös mozdulatokkal masszírozd be a problémás bőrfelületet, majd hagyd hatni 10 percet, majd mosd le langyos vízzel. Összehúzza a pattanást, csökkenti a gyulladást és ezáltal a fájdalmat is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást