Illatos kézfertőtlenítők lelőhelyekkel + egy otthon is elkészíthető recept

Illatos kézfertőtlenítők lelőhelyekkel + egy otthon is elkészíthető recept

Címlap / Életmód / Illatos kézfertőtlenítők lelőhelyekkel + egy otthon is elkészíthető recept

Az egészség az utóbbi időben minden eddiginél értékesebb lett az emberek számára. A Covid19 miatt kialakult új szokások többsége pozitív hatással van a mindennapokra. Sokkal többször mosunk kezet, ami már alapból is nagy előrelépés, a gyerekek is kis korban megtanulják, milyen fontos a tiszta kéz. 

A kézfertőtlenítő immár mindenhol megtalálható, nagyon fontos tartozéka a járvány elleni védekezésnek. Iskolák, óvodák, hivatalok gondoskodnak arról, hogy mindig legyen kihelyezett kézfertőtlenítő, ám ezek többnyire nem illatosak, hanem erős alkoholszaguk van (ettől természetesen hatásosak). Mi most válogattunk neked néhány szuperfinom, illatos kézfertőtlenítőt, nézd csak!

Először tisztázzunk néhány fontos kérdést a kézfertőtlenítéssel kapcsolatban!

Nem helyettesíti a 30-40 másodpercig tartó, alapos, szappanos, melegvizes kézmosást, csak arra az esetre megoldás, ha épp nincs kéznél víz és szappan. Természetesen kiegészítésként bármikor használhatod a kézfertőtlenítődet. 

Baktericid, virucid, fungicid, tuberkulocid – mi a különbség?

A fenti négy szó jelentése: baktériumölő, vírusölő, gombaölő, valamint a TBC baktérium ellen hatásos. Mivel a koronavírus – ahogy a nevében is benne van – egy vírus, csak olyan fertőtlenítő hatékony ellene, amelynek címkéjén a virucid kifejezést megtalálod. Azon fertőtlenítők hatása, amelyek címkéjén csak a baktericid kifejezés olvasható, bizonytalan a vírusok ellen. 

A fertőtlenítők hatékonysága a töménységüktől és a behatási idejüktől is függ. Ez azt takarja, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy a szer kifejtse a fertőtlenítő hatását.

Így használd helyesen a kézfertőtlenítődet!

Tegyél a kezedre egy kevés (kb.

mogyorónyi mennyiségű) kézfertőtlenítő gélt, majd alaposan kend be vele mindenhol a kézfejed és a csuklódat is úgy, mintha kézkrémet használnál. Jusson mindenhova. Várj arra, hogy kifejtse a hatását, ez kb. 1 perc. A gél teljesen megszárad a kezeden. Ne feledkezz meg a tárgyak rendszeres fertőtlenítéséről sem, ezekhez olyan szert használj, amelyek nem károsítják azokat.

Beszerzésük nem túl bonyolult, minden drogériában és gyógyszertárban megtalálod őket. Ne feledkezz meg azonban a címke információit mindig figyelembe venni. Most mutatunk néhány online lelőhelyet, ami kényelmesebbé teszi a válogatást:

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást