Szakértői tanácsok: így ünnepelheted biztonságosan a családoddal a karácsonyt

Szakértői tanácsok: így ünnepelheted biztonságosan a családoddal a karácsonyt

Címlap / Életmód / Szakértői tanácsok: így ünnepelheted biztonságosan a családoddal a karácsonyt / 2. oldal

Kinti ünneplés

A CDC javaslata szerint egyébként az lenne a legjobb, ha nem a lakásban, hanem az udvaron, erkélyen, megfelelően szellőztetett helyen jöttök össze.

Persze a hűvös téli délutánokon érthető, hogy nincs kedvetek az udvaron tölteni az egész estét. Ennek ellenére legalább a nap egy részét érdemes a levegőre szervezni, sétálni egyet másoktól távol, vagy kiülni egy pokrócba takarózva. A különböző háztartásból származó embereket arra kérik, hogy szabad téren is tartsák egymástól a 2 méteres távolságot. Az ölelés, puszi és kézfogás pedig ezúttal inkább maradjon el, hiszen érintéssel terjed leggyorsabban a vírus. Az pedig mindegy, hogy bent vagy kint vagytok, a maszkot folyamatosan viseljétek! Ha már túl hideg van, és bemennétek a lakásba, figyeljetek arra, hogy az ablakok nyitva legyenek, mert a levegő cseréjével lehet leginkább meggátolni a koronavírus fertőzését.

A szakértők szerint az éneklés, hangos beszéd, kiabálás növeli a levegőbe jutó cseppek számát. Éppen ezért idén azt kérik az emberektől, hogy ne nagyon énekeljenek karácsonyi dalokat más háztartásban élők társaságában. Továbbá javasolják, hogy készíts ki kézfertőtlenítőt. Figyelj arra is, hogy a vendégek ne ugyanabba az egy törölközőbe töröljék a kezüket, hiszen ez is komoly fertőzésveszélyt jelent. 

Pyrosky/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást