Dekor / Otthon

Így tárold méltó helyen a kedvenc táskáidat

Így tárold méltó helyen a kedvenc táskáidat

Egy jó táska öltöztet, praktikus kiegészítő és mintha sosem lehetne belőle elég. Egy bizonyos mennyiség után viszont könnyen azt érezheted, hogy kedvenc darabjaid csak kallódnak, sosem találod, ami éppen kellene, vagy megtörik a finom anyag. Adunk néhány tippet, hogy helytakarékosan, átláthatóan és biztonságban tárold a táskáidat!

Fellógatva

Ha egyetlen sorba pakolod őket, akkor csak nagyon kevés fér el a szekrénybe, ha pedig egymásra halmozod, kiesnek, gyűrődnek, elkeverednek.

Tegyél inkább akasztórudakat a gardróbba, és ezekre lógass táskaakasztót – ha ilyet nem kapsz, néhány klasszikus zuhanykarika is megteszi.

Így több sorban is állhatnak a szekrényben a táskák, kényelmesen hozzájuk férsz és mindig átlátod őket.

 

Saját polcon

Lakberendezési áruházakban pár ezer forintért vehetsz ilyen egyszerű, állványszerű polcot, amit elsősorban kamrákba, műhelyekbe ajánlanak, de némi festék segítségével könnyedén a nappalid, az előszobád vagy a hálód stílusához igazíthatod és akár a gardróbodba is beállíthatod, hogy elrendezhesd rajta a táskáidat.

 

Elválasztva

Ha éppen nagy gardróbfelújítást tervezel, és belefér, hogy néhány egyéni kiegészítőt is legyártass, érdemes a polcok magasságának megfelelő üveglapokat vágatni, és ezekkel elválasztani egymástól a táskákat.

Így mindegyiknek saját kis fakkja lesz, nem dőlnek el, nem borulnak egymásra, mégis tökéletesen láthatóak maradnak.

Mivel a lapokat tetszésed szerint rendezgetheted, a táskákat később pakolhatod szorosabban vagy lazábban, attól függően, hogy éppen hány darabnak kell helyet találnod a szekrényben.

 

Minden helyet kihasználva

Ha kevés a hely, és úgy tűnik, hogy lehetetlenminden táskának helyet találni, csak egy kis kreativitásra van szükség!

Akár a gardróbod, akár a szekrény vagy a hálószoba ajtajára szereled fel, egy ilyen táskarendszerező rengeteg retikülnek adhat otthont.

Megvásárolhatod készen, de te magad is könnyen elkészítheted: csak egy erős anyagot kell kifeszítened az ajtó belső felére, majd erre csipeszeket fogatni, amelyekre aztán felakaszthatod a tatyóidat.

 

Az ágy alatt is lehet rend!

Az ágy alatt mindig van némi extra tárolófelület, de lássuk be, a sötét, nehezen hozzáférhető és ritkán takarított helyre száműzött táskák legtöbbször a feledés homályába vesznek.

Kivéve, ha görgős fiókokat teszel az ágyad alá, amiket könnyedén, egy mozdulattal kihúzhatsz, így a legbelső zugba pakolt táskához is könnyedén hozzáférsz, ráadásul kedvenc darabjaid így a portól is védve vannak!

 

Ha a cipő a másik mániád…

A gardróbszekrény felső polcain vagy bármilyen más polcon is rendszerezettebben tarthatod a táskáidat, ha nem csak feldobálod őket, hanem papírdobozokba teszed.

Ha esetleg a cipőkből is hajlamos vagy többet vásárolni, akkor ne dobáld ki a dobozukat!

Vond be őket valamilyen szép csomagolópapírral, így máris mutatósabbak lesznek, és állandó lakhelyet biztosíthatnak a táskáidnak, amiket így sokkal egyszerűbb áttekinteni, rendszerezni, pakolni és tárolni is.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást